Pas de kleur van app-shortcuts aan in de nieuwste update van Action Launcher

Pas de kleur van app-shortcuts aan in de nieuwste update van Action Launcher

Action Launcher versie 27

Action Launcher heeft alweer een update ontvangen, dit keer naar versie 27. Hiermee kan je de kleur van app-shortcuts aanpassen. App-shortcuts zijn snelle acties die je kan starten zodra je een app-icoontje ingedrukt houdt. Ook kun je zo meldingen van een app inzien, een mogelijkheid die Action Launcher al bij de vorige update kreeg, naast de toevoeging van de Google Feed (Now).

Je kan de kleur van de app-shortcuts naar eigen keuze aanpassen, maar er ook voor kiezen dat deze automatisch in stijl wordt gemaakt met de kleur van het app-icoontje. Zo zullen de app-shortcuts van Twitter blauw worden, die van WhatsApp groen, die van YouTube rood, etc. Deze optie kan je ook instellen voor de bekende Shutters en Covers.

Daarnaast is er een weer-widget toegevoegd, een veelgevraagde functie van gebruikers. Deze widget is simpel van opzet, en lijkt erg op de standaard weer-widget van de Pixel Launcher. Enkel de temperatuur, een weers-icoontje en de datum worden weergeven. De widget bevindt zich nog wel in de alfa-status, wat inhoudt dat de widget nog niet stabiel werkt en fouten kan bevatten. Op bovenstaand screenshot zie je naast de weer-widget de Google Search balk onderaan staan. Deze is nu een losse widget geworden, die je op elke plek kan neerzetten waar je maar wilt, in plaats van alleen maar bovenaan.

Daarnaast kan je de transparantie van verschillende schermen instellen. Hierdoor kan je nog de achtergrond van je bureaublad zien terwijl je in een submenu bent. Dit kan bij je app-drawer, zoekbalk, mappen en de Shutters. Ten slotte is er een bug gefixt met het geanimeerde klok-icoontje die voor een buitengewoon hoog energieverbruik zorgde.

De update van Action Launcher wordt vanaf nu uitgerold, en kan je met de knop hieronder downloaden. Houd er wel rekening mee dat je voor sommige beschreven functies de premium-versie moet aanschaffen. Je kan de complete changelog met alle veranderingen hier bekijken.

Bron: The Lacy

Action Launcher
Action Launcher is een zeer uitgebreide en populaire launcher waarmee je het hele uiterlijk van je toestel kunt aanpassen.  ..

Meer info

Lees meer over:
Personalisatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties