Nvidia test Shield TV-app met afstandbediening, muis en toetsenbord

Nvidia test Shield TV-app met afstandbediening, muis en toetsenbord

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Shield TV

Volgens Nvidia was een app voor zijn Shield TV een veelgevraagde functie van gebruikers en het bedrijf lanceert daarom een eerste testversie van zijn Shield TV-app. Natuurlijk bestaat er al een Google-alternatief voor de app, genaamd Android TV Remote Control, maar de recensies voor die app zijn erg verdeeld.

Gelekte afbeelding van NVIDIA Shield TV 2017

Shield TV is Nvidia’s interpretatie van een Android TV-box die je op je televisie aansluit. Het apparaat werd oorspronkelijk in 2015 gelanceerd, maar vorig jaar kreeg het toestel een vernieuwd model. Natuurlijk ligt de focus bij Shield TV erg hard op gaming, en hij komt met een eigen controller en exclusieve games.

Toetsenbord en muispad

Naast een gewone virtuele afstandsbediening krijgt de app ook een eigen virtueel toetsenbord en een muispad voor internettoepassingen via de Shield TV. Enkele jaren geleden werd er al gevraagd of Nvidia plannen had om een eigen app te lanceren voor zijn Android-box, maar het bedrijf zei toen nog dat het geen plannen had.

Als je de app aan de praat wil krijgen, is het belangrijk dat je Shield TV en Android-telefoon met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn, pas daarna kan je ze koppelen. Je moet je Shield TV ook updaten naar Shield Experience versie 7.1 of nieuwer. Verwacht wordt dat navigeren via de app vooral een groot verschil zullen maken voor toepassingen waarbij een muis en toetsenbord nodig zijn, zoals surfen op het internet.

Beschikbaarheid

Je kan de bètaversie van de Shield TV-app nog niet bij ons via de Play Store downloaden, maar hij is wel beschikbaar via deze APK Mirror-link. Het is nog niet bekend wanneer er een volledige versie van de app verschijnt en wanneer we die bij ons te zien zullen krijgen.

Foto van NVIDIA Shield TV 2017 met controller en afstandsbediening

Via: Android Police

Android TV Remote Control

Android TV Remote Control

Met de afstandsbedienings-applicatie voor Android TV kun je Android TV-apparaten bedienen vanaf je telefoon of tablet.  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk