Nothing Launcher is nu voor alle smartphones beschikbaar, downloaden maar

Nothing Launcher is nu voor alle smartphones beschikbaar, downloaden maar

In maart van dit jaar liet het nieuwe techbedrijf Nothing enkele details van zijn eerste smartphone aan de wereld zien. Eén van die details was de Nothing Launcher en die is nu beschikbaar voor een aantal smartphones.

Update 9/05/2022: Nothing heeft Androidworld laten weten dat de launcher nu beschikbaar is voor alle apparaten met Android 11 en hoger. Er zijn ook wat verbeteringen doorgevoerd aan de app. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Nothing en Nothing Phone (1) 

Carl Pei, oud-oprichter van OnePlus en eigenaar van startup Nothing, staat bekend om zijn hype-technieken voor het genereren van merkbekendheid. Inmiddels heeft het bedrijf de Nothing Ear (1) draadloze oortjes aangekondigd, en de volgende stap is een smartphone, de Nothing Phone (1).

De Nothing Phone (1) kan rekenen op vier jaar beveiligingsupdates en drie versie-updates. Samen met de draadloze oortjes zal de telefoon deel uitmaken van een open ecosysteem. Carl Pei vertelde het volgende hierover:

Als je producten wil die naadloos met elkaar verbinden en werken is Apple de enige keuze. De MacBook, de iPhone, de iPad en de AirPods werken samen, zoals je het wil. Maar zodra je dat ecosysteem verlaat en kiest voor een Windows-pc of Android-telefoon valt alles in elkaar. Er is geen alternatief voor Apple en dat betekent dat consumenten geen keuze hebben en innovatie vertraagt. Dat is niet hoe het hoort te zijn en daarom is Nothing er.

Nothing OS en Nothing Launcher

Maar voordat de startup de Nothing Phone (1) aankondigt, krijgen wel opmerkelijk genoeg eerst de eigen launcher te zien en die heet, hoe kan het ook anders, Nothing Launcher.

Nothing Launcher maakt onderdeel uit van Nothing OS. Dat is de softwareschil van het Nothing en die is gebaseerd op een kale Android-ervaring. De focus van Nothing OS zal liggen op snelheid en zo min mogelijk animaties. Nothing zal de telefoon voorzien van Google-apps en bloatware uit de weg gaan.

Nothing Launcher verkeert in bètafase en met de app kun je een eerste blik werpen op het design Nothing OS inclusief de icoontjes, mappen, verschillende widgets, ringtones en wallpapers. Via een upate krijgt de app de volgende verbeteringen:

  • Launcher-app-pictogram nu beschikbaar op het startscherm
  • Nieuwe 'Hoe in te stellen'-pagina wanneer je Launcher voor de eerste keer opent 
  • Verander eenvoudig naar de achtergrond naar de standaard Nothing-achtergrond via het pop-upvenster
  • De Dropbox-link om bonusachtergronden en beltonen te downloaden zit nu in Launcher-instellingen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Nothing Launcher is nu voor alle smartphones beschikbaar, downloaden maar

Nothing Launcher downloaden

Nothing Launcher werkte alleen op de Samsung Galaxy S21-serie, Galaxy S22-serie, en de Google Pixel 5 en nieuwere modellen. Inmiddels is de app geschikt voor alle apparaten met Android 11 en hoger. Je kan de app via de knop hieronder in de Play Store downloaden. Feedback kun je op deze Discordserver achterlaten.

Nothing Launcher installeren

Zodra je de app gedownload en geïnstalleerd hebt, moet je de launcher als standaard launcher op je telefoon instellen:

  1. Open de Instellingen op je telefoon
  2. Tik op Apps en dan op Standaard apps kiezen
  3. Tik op Startscherm-app en kies Nothing Launcher

Wat vind jij van de Nothing Phone (1), de Nothing Ear (1) en de Launcher tot nu toe? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

De populairste artikelen over Nothing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties