Zo zien de nieuwe tabbladen in Google Chrome eruit

Zo zien de nieuwe tabbladen in Google Chrome eruit

Rooster met tabbladen in Google Chrome

Google zoekt naar een manier om het gebruik van de tabbladen in Google Chrome nog makkelijker te maken. Het nieuwe rooster moet daar voor zorgen. In de screenshots hieronder zie je links de oude situatie en rechts de nieuwe situatie. In de oude situatie tik je op het knopje met het cijfer om de geopende tabbladen te tonen die je vervolgens kunt openen of sluiten door naar links of naar rechts te vegen.

In de nieuwe weergave zie je een rooster als je op het knopje met het cijfer tikt. Hierdoor heb je een beter overzicht van de reeds geopende sites in Chrome. De tabbladen veeg je heel snel weg door naar links of rechts te vegen.

Nieuwe Tabbladen in Google Chrome

Links: oude tabbladen Rechts: nieuwe tabbladen

Tabbladen in groepen

Ook nieuw is het groeperen van tabbladen in groepen. Heb je bijvoorbeeld van Androidworld meerdere artikelen geopend, dan kun je ze in een groepje plaatsen. Open hiervoor een nieuw tabblad en houdt de artikelen die je wilt groeperen één voor één ingedrukt. Tik dan op 'Openen in nieuw tabblad in groep' om ze toe te voegen.

Google Chrome Tabbladen in groepen

Als je klaar bent, zie je een nieuw menu onder in Chrome met alle tabbladen die je hebt gegroepeerd. Hier kun je razendsnel wisselen tussen verschillende tabs, een nieuwe eraan toevoegen of een tab sluiten als je er klaar mee bent. Handig om te multitasken!

Google Chrome Tabbladen in groepen

Je kan het menu ook naar boven vegen om de tabs afzonderlijk te bekijken, een nieuwe eraan toevoegen of een tab sluiten.

Google Chrome Tabbladen in groepen

Beschikbaarheid

De nieuwe tabbladen werden al een tijdje getest in Chrome Canary en Chrome Dev en zijn voor sommigen met versie 74 van het stabiele Chrome nu ook zichtbaar. Mocht je de tabbladen nog niet kunnen groeperen, tik dan chrome://flags/#enable-tab-groups in de adresbalk van Chrome en zet de schakelaar op 'enable'. Hetzelfde geldt voor het rooster met tabbladen: chrome://flags#enable-horizontal-tab-switcher.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties