Nieuwe design Snapchat rolt uit, zo werkt het!

Nieuwe design Snapchat rolt uit, zo werkt het!

Snapchat

Tijdens de 'earnings call' een toelichting op de prestaties van een beursgenoteerd bedrijf van het afgelopen kwartaal, liet Snap Inc weten het design van de app aan te passen. Eerder deze week konden we al een aantal screenshots laten zien en sinds gisteren rolt de vernieuwde app uit naar zijn gebruikers.

Nieuwe app

Het doel van dit nieuwe design is het vereenvoudigen van de app zodat een breder publiek er mee om kan gaan.

Daarvoor zijn het aantal schermen dat je moet bezoeken in de app teruggebracht naar drie stuks. Het startscherm wanneer je de app opent is altijd die van de camera zodat je gelijk een Snap kunt maken. Op elke pagina die je gebruikt heb je toegang tot je eigen Snaps door het bolletje linksboven.

Wanneer je een swipe naar rechts maakt komt de pagina tevoorschijn waar nu de Stories en de directe berichten staan. In de vorige uitvoering van de app waren dat twee aparte pagina's. Wil je de Story zien van iemand dan klik je op het bolletje, wil je de laatste berichten zien die jullie hebben uitgewisseld, dan klik je op de tekst ernaast.

Je kunt nu ook Stories achter elkaar doorkijken, maar je krijgt wel een melding wanneer er Stories van een nieuwe vriend of vriendin beginnen. Wanneer op je op dat scherm tapt dan kijk je Story van diegene, en wanneer je een swipe geeft, dan sla je ze over.

Met een swipe naar links vanuit de camera-pagina kom je in Discover terecht. Deze pagina is gevuld met content die je volgens Snapchat moet ontdekken. Hier kom je Snaps tegen van bekende mensen zoals komiek Kevin Hart, maar ook content van Snappers uit de buurt die veel bekeken wordt.
Daarnaast staat er content van grote websites zoals Refinery 29 en Mashable. Deze content is van hoge kwaliteit en visueel een feest voor het oog.
Als laatste heb je ook de Snaps die rondom een evenement zijn gemaakt. Ook leuk, want het stelt je in staat een evenement op een andere manier te beleven.

Deze pagina is in zijn totaal een hele verbetering, want nu krijg je ook de kans om andere mensen te ontdekken op Snapchat en dat was voorheen veel moeilijker. Deze pagina zal daardoor veel beter bezocht worden en daarom zal het commercieel ook aantrekkelijker worden voor bedrijven om daar content voor te gaan maken.

Op je eigen account-pagina heb je een goed overzicht van alle mogelijkheden. Je kunt contacten toevoegen en ook direct een nieuw verhaal toevoegen. Niks op aan te merken, en allemaal erg duidelijk.

Gaat dit Snapchat meer gebruikers geven?

Snapchat zal er de komende dagen absoluut meer gebruikers bij krijgen. Dit nieuwe design zal voor veel mensen een reden zijn om de app nog eens een kans geven. Dan gaat het om de ervaring die deze nieuwe gebruikers hebben, of ze blijven hangen of niet.

Beschikbaarheid

Een aantal lezers heeft ons al de tip gegeven dat de nieuwe applicatie uitrolt naar de gebruikers. Ik heb hem ook op mijn toestel binnen gekregen maar ben wel Bèta-tester, dat zou van invloed kunnen zijn. Heb jij hem al, en wat vindt je ervan?

Tip: Mathijs Harbeek, bedankt!

Snapchat
Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

Meer info

Lees meer over:
Snapchat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties