Samsung Galaxy S24: nu met hoge korting én Galaxy Watch7 cadeau!

Minecraft: Story Mode, een moeilijke keuze

Sven Rietkerk
19 oktober 2015, 20:01
4 min leestijd
Minecraft: Story Mode, een moeilijke keuze

Lees verder na de advertentie.

Minecraft

Voordat je begint moet ik je meteen waarschuwen: Verwacht geen Minecraft in deze game. Ook al draagt het spel de naam van de grote open wereld, nergens heb je het gevoel dat je in Story Mode in een grote wereld zit. Je begint als Jesse, een personage dat zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn. Al snel ontmoet je een aantal andere personages waarmee je een groep vormt. Waar je in de originele Minecraft elke kant op kan die je wilt, heb je in de Story Mode geen keuze en volg je een lineair pad, iets wat we kennen uit de Telltale-spellen. Tijdens je avontuur zul je voor moeilijke keuzes komen te staan. Door op je scherm een optie aan te tikken, of juist niet aan te tikken, bepaal je het verloop van het verhaal. Denk bij deze opties aan een pad links of rechts nemen, of je varkentje achtervolgen en iets beschermen. Het klinkt misschien wat vaag, maar ik wil niet te veel van het verhaal spoilen.

De invloeden van Minecraft zijn er nauwelijks. Behalve het uiterlijk van het spel, zul je een aantal keer gebruik moeten maken van een crafting table. Meer dan dat is er helaas niet. De herkenbare voorwerpen en gebruiken uit de Minecraftwereld zijn leuk toegepast. Zo zul je op een gegeven moment slimeballs moeten verzamelen om een slimeblock te maken. Een leuke knipoog naar iedereen die Minecraft speelt.

Telltale

Zie Minecraft: Story Mode daarom meer als een Telltaletitel in een Minecraftjasje. Helaas zijn we er daarmee nog niet. Normaal gesproken zijn de Telltale games geweldig goede verhalende games, waarin je soms voor onmogelijke dilemma’s komt te staan. In dit spel valt dat erg tegen. Bij geen enkele keus kreeg ik het idee dat deze ook diepe impact had op het verhaal. Waar een keuze in The Walking Dead het verschil kan zijn tussen leven en dood, kwamen de keuzes hier niet verder dan links of rechtsaf slaan. Daarbij is het verhaal flinterdun. Een avontuur wat duidelijk gericht is op het jongere publiek.

De quicktime-events hadden meer impact op het verhaal. Bij het missen van bepaalde stappen, merkte je dat je iets had verloren als het niet goed ging. In dat opzicht is dat beter gedaan dan de keuzes. Na het missen van bepaalde quicktime-events zag je in het spel dus dat je iets essentieels verloren had. Van een personage tot een bepaald item. Dit zorgt er voor dat je af en toe met spijt naar je scherm zit te kijken of jezelf voor je hoofd kan slaan omdat je “zo dom bent dat je niet even op die knop kon drukken.”

Telltale Games houdt duidelijk rekening met de jonge doelgroep. Minecraft wordt niet alleen gespeeld door volwassenen, maar veel kinderen gaan er ook helemaal in op. Dit zal de reden zijn dat het verhaal niet hele schokkende momenten met zich meebrengt, maar meer kleine veranderingen. Ik ben geen keuzes tegen gekomen die het leven van twee personages op het spel zette bijvoorbeeld. Hiermee zet Telltale slim in op de jongere spelers, die op deze manier ook het spel kunnen spelen. Zeker de op te wekken schokken van andere spellen van de ontwikkelaar zouden niet altijd even verstandig zijn bij een jonger publiek.

Looks en besturing

Zoals gezegd ziet de game eruit als Minecraft. Alles is vierkant en opgebouwd uit vierkante blokken. Het spel ziet er geweldig uit op de telefoon. Dit komt vooral door het feit dat Minecraft van nature vrij simpele looks heeft. De besturing is ook goed in elkaar gezet. Door te klikken en te slepen beweeg je de personages door de wereld. Dit werkt gewoon ontzettend goed, omdat het zo simpel is.

Conclusie

Minecraft: Story Mode is duidelijk gericht op een jonger publiek dan andere spellen van Telltale Games. Het uiterlijk is geweldig, maar het verhaal en de keuzes die je maakt laten nogal te wensen over. Nergens heb je het idee dat jouw keuzes daadwerkelijk invloed hebben op het verhaal. Toch heeft Minecraft: Story Mode iets vermakelijks over zich heen. Je wilt toch weten wat er gebeurt in het verhaal en hoe het verder gaat. De looks en de besturing zorgen hier dat de game alsnog een ruime voldoende krijgt.

Beschikbaarheid

Minecraft: Story Mode is via de onderstaande knop te downloaden uit de Play Store. Het spel kost je €5,38 en neemt een dikke 700MB in beslag.

'Minecraft: Story Mode' Episode 1 - 'The Order of the Stone' Trailer

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

3

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

1 september 2016, 13:44

Ik weet niet hoe je minecraft story mode moet downloaden

20 oktober 2015, 22:14

Het is best leuk ik w8 op episode 2

19 oktober 2015, 23:00

Niet in het Nederlands? Dan niet geschikt voor Nederlandse jonge kinderen lijkt me…