Live Transcribe kan transcripties opslaan en herkent applaus, gelach en meer

Live Transcribe kan transcripties opslaan en herkent applaus, gelach en meer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Live Transcribe

Google maakt er een groot punt van om Android toegankelijk te maken voor alle gebruikers, en dat zagen we laatst nog op Google I/O waar onder meer de Live Caption-functie voor doven en slechthorenden op veel aandacht kon rekenen. Live Transcribe is een andere dienst die al het geluid dat de microfoon in combinatie met spraakherkenning opvangt, omzet in tekst. We gingen al aan de slag met de dienst in dit artikel.

Google heeft nu een verbetering aangekondigd voor zijn app waarmee de dienst niet enkel spraak herkent, maar ook bepaalde geluiden. Voorbeelden daarvan zijn een hond die blaft, muziek dat wordt afgespeeld, een deurbel die klinkt of applaus. De app brengt gebruikers nu op de hoogte van dergelijke geluiden zodat ze weten wat er om zich heen gebeurt. Dergelijke meldingen worden als een soort van voetnoot weergegeven in gekleurde tekst aan de onderkant van het scherm.

Screenshots van de nieuwe functies in de app

Transcripties opslaan

Een andere verbetering die Googles ontwikkelaars hebben doorgevoerd is de mogelijkheid om transcripties te bewaren. Op die manier kan de tool ook dienen om bijvoorbeeld een taal te leren of voor studenten en journalisten die informatie voor later willen gebruiken. De app heeft ook de mogelijkheid om tekst te kopiëren en te plakken. Transcripties worden lokaal op je telefoon opgeslagen en je kan ze drie dagen lang bewaren.

Een laatste nieuwigheid is de geluidsindicator die nu veel prominenter aanwezig is in de rechterbovenhoek van het scherm. De indicator geeft aan in welke mate de app geluid waarneemt. Heb jij Live Transcribe al gebruikt en denk je dat de nieuwigheden de applicatie ook voor jou interessant kunnen maken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Live transcriptie

Live transcriptie

'Live transcriberen' is een nieuwe toegankelijkheidsservice van Google voor doven en slechthorenden. Voor 'Live transcriberen' wordt gebruikgemaakt van de toonaangev ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk