Voice Match-alternatief wordt in Nederland uitgerold

Voice Match-alternatief wordt in Nederland uitgerold

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Voice Match

Je kan via Voice Match op Android-telefoons die op de Engelse taal ingesteld zijn, contact maken met de Google Assistent zonder eerst je telefoon te hoeven ontgrendelen. Zodra de Google Assistent via 'Oké Google' en 'Hey Google' je stem herkent, kun je je telefoon ontgrendelen en het slimme hulpje een opdracht laten uitvoeren.

Deze instelling kan je apparaat minder veilig maken want het kan tevens worden ontgrendeld door een vergelijkbare stem of een opname van je eigen stem. In oktober van 2018 heeft Google deze instelling op de Pixel 3 verwijderd en maakte later bekend dat het ook voor andere telefoons zou gaan gelden, maar dat er een vervanger op komst is.

Gisteren kregen we op de Androidworld-redactie op een aantal telefoons, ingesteld op de Nederlandse taal, een melding onderin de slimme assistent te zien waarmee je Voice Match weer kon inschakelen. De melding 'Ontgrendel meer Assistent-functies' werd getoond zodra de slimme assistent geactiveerd werd. We hebben de vraag bij Google Nederland neergelegd of dit daadwerkelijk om de uitrol van Voice Match of het Voice Match-alternatief voor Nederland ging.

Voice Match op de Pixel 3 XL

Voice Match-alternatief

Deze vervanger wordt inderdaad nu (onder de naam 'Persoonlijke resultaten op je vergrendelingsscherm') in Nederland uitgerold, bevestigt een woordvoerder van Google Nederland aan Androidworld: "We zijn begonnen met het uitrollen van Voice Match op Android-toestellen die in het Nederlands staan ingesteld. We hopen Voice Match op zeer korte termijn beschikbaar te maken voor alle Nederlandse Google Assistent-gebruikers met een Android-toestel."

Ontgrendelen is niet mogelijk

Deze variant van Voice Match kan vele basisvragen voor je beantwoorden maar heeft ook beperkingen om de veiligheid te kunnen garanderen. Je kan zelf bepalen welke informatie de Assistent kan voorlezen of weergeven wanneer je telefoon is vergrendeld, maar de telefoon ontgrendelen is niet mogelijk. Als je de functie inschakelt, moet je de telefoon alsnog ontgrendelen om reacties van de Assistent te zien en te horen die te maken hebben met de volgende functies: betalingen, Google Foto's, verzoeken om andere apps te openen en vragen over je naam of adres.

Wat is wel mogelijk?

Je kunt persoonlijke resultaten op je vergrendelingsscherm inschakelen om de Google Assistent toe te staan persoonlijke berichten te versturen, je contacten te bellen en persoonlijke resultaten voor te lezen of weer te geven. Deze gegevens kunnen afkomstig zijn uit de volgende bronnen:

'Persoonlijke resultaten op je vergrendelingsscherm' werkt op Android 5 en hoger. Voor persoonlijke vragen aan de Assistent zoals vragen gerelateerd aan e-mails, contacten, agenda is Android 8 of hoger vereist.

Voice Match-alternatief inschakelen

Wil je Voice Match ook op je Android-telefoon inschakelen? Volg dan onderstaande stappen.

Voice Match op de Pixel 3 XL

> Tik op de startknop van je Android-telefoon en houd deze vast, of zeg 'Oké Google'

> Tik rechtsonder op het icoontje rechts onderin

> Tik rechtsboven op je profielfoto > Instellingen > Assistent

> Selecteer je telefoon onder 'Assistent-apparaten'

> Schakel Toegang via Voice Match in

> Schakel 'Persoonlijke resultaten op je vergrendelingsscherm' in.

Voice Match op de Pixel 3 XLHeb jij de nieuwe Voice Match-vervanger al op je Android-telefoon ontvangen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk