IMEI-nummer van je telefoon snel opzoeken? Gebruik 'Apparaat vinden' van Google

IMEI-nummer van je telefoon snel opzoeken? Gebruik 'Apparaat vinden' van Google

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

IMEI-nummer vinden

Ben je je telefoon kwijt of is hij gestolen? Dan is het handig om je IMEI-nummer bij de hand te hebben. Dit is een uniek 15-cijferig nummer die per telefoon wordt uitgegeven. Het IMEI-nummer wordt gebruikt om bij diefstal het betreffende toestel te laten blokkeren. Ook is het nodig als je aangifte bij de politie wil gaan doen voor het apparaat.

Vind mijn apparaat find my device IMEI-nummer

Nu is een IMEI-nummer in de telefoon zelf ook te vinden via Instellingen. Echter kan dit niet meer als je geen toegang hebt tot je toestel. Even snel de aankoopdoos erbij pakken waar het op het stickertje staat, is ook niet heel handig. Daarom heeft Google het IMEI-nummer toegevoegd aan de 'apparaat vinden'-app. Deze app wordt ook wel Find My Device genoemd in het Engels.

Links: oud, rechts: nieuw

Als je je IMEI-nummer van een apparaat wilt opvragen open de app. Navigeer via de balk bovenin naar de telefoon waarvan je de info wilt weten. Na de app-update is er een rond i'tje toegevoegd rechtsonder in beeld. Klik hierop en je krijgt informatie over de telefoon te zien, waaronder het IMEI-nummer. Voor veiligheidsoverwegingen heb ik op de bovenstaande screenshot het IMEI-nummer wazig gemaakt. Ook op de betreffende webpagina van Find My Device kan je nu het IMEI-nummer vinden en kopiëren.

Vind mijn apparaat is ook te gebruiken om je telefoon geluid te laten maken, ook al staat deze op stil. Daarnaast kan je de inhoud wissen en de hele telefoon blokkeren. Ten slotte laat het de meest recente locatie zien van het apparaat indien deze ingeschakeld is. Met het toevoegen van je IMEI-nummer is de tool net weer wat handiger geworden.

Beschikbaarheid

Je IMEI-nummer vinden kan vanaf versie 2.2 in 'vind mijn apparaat.' Deze update wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Met de knop hieronder kan je checken of de update al voor jou klaarstaat.

Via: 9to5Google

Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk