Huawei Muziek-streamingdienst beschikbaar in Nederland, hoe werkt het?

Huawei Muziek-streamingdienst beschikbaar in Nederland, hoe werkt het?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Muziek

Populaire muziek-apps zoals Spotify, YouTube Music, Amazon Music en Apple Music zijn niet beschikbaar in de AppGallery, en Huawei-telefoons zonder de Google-diensten hebben dus nood aan een alternatief. Het bedrijf brengt daarom zijn eigen Huawei Muziek-dienst naar Nederland en België nadat die eerder al in Duitsland verscheen. Dat bevestigt Huawei België woordvoerder Jurgen Thysmans tegen Androidworld.

Huawei Muziek werkte eerder als een muziekspeler waarmee je enkel lokaal bestanden kon afspelen, maar nu kan de speler naast je eigen nummers ook werken als een volledige streamingdienst waarbij je voor 9,99 euro per maand toegang krijgt tot een bibliotheek aan nummers. Je kan vervolgens onder meer afspeellijsten maken, artiesten volgen en nummers offline beschikbaar maken voor onderweg. Huawei Muziek kan je ook één maand lang gratis testen.

Beelden van de app

De donkere modus van Huawei Muziek

Zo werkt de app

Allereerst is er het 'Home'-tabblad waar je aanbevelingen krijgt in de vorm van 'Featured afspeellijsten', de hitlijsten, nieuwe albums en aanbevolen radiostations. Het 'Bladeren'-tabblad doet in feite bijna hetzelfde. Je kan in één keer naar afspeellijsten of albums, maar je krijgt ook aanbevelingen op basis van activiteit, je stemming of de periode waarin de nummers zijn uitgebracht. Het is meteen opvallend dat Huawei mij als Belg veel Franstalige muziek aanbeveelt hoewel ik wel in Vlaanderen woon en Nederlands instel als taal op mijn telefoon.

Zowel 'Home' als 'Bladeren' geeft aanbevelingen

Verder zet Huawei sterk in op zijn radiostations met het 'Stations'-tabblad. Daar kan je non-stop muziek beluisteren rond een bepaald onderwerp. Dat gaat van 'Funk' tot het 'Party kids'-station voor kinderen. Huawei heeft daarnaast een 'Zoeken'-tabblad en je kan bovenaan gemakkelijk verfijnen door te kiezen voor bijvoorbeeld 'Artiesten' of 'Albums' in je zoekopdrachten.

Huawei Muziek heeft een handige zoekmachine en het legt de nadruk op radiostations

Personalisatie

'Bibliotheek' laat je dan weer aan de slag gaan met je favoriete muziek. Je kan al je favoriete nummers bekijken, net als de muziek die je offline bewaart, je afspeellijsten, onlangs afgespeelde nummers en meer. Huawei komt ook met een interessante nieuwe optie, en dat is de mogelijkheid om je muziekspeler te personaliseren met een thema naar keuze. Je kan zo'n thema's ook apart kiezen voor de gehele gebruikersinterface van de app.

In de app kan je de volledige interface aanpassen met thema's

Het is niet bekend hoeveel nummers Huawei Muziek precies bevat, maar de dienst zou wel nummers brengen in de hogere 640 kbit/s-kwaliteit. De meeste muziekdiensten bieden nummers aan in 320 kbit/s, ofwel cd-kwaliteit. Ten slotte is het opmerkelijk dan je in Huawei Muziek, anders dan in Spotify, geen podcasts vindt.

Beelden van de app

Beschikbaarheid

Op dit moment wordt Huawei Muziek uitgerold, maar de dienst was nog niet op al onze Huawei-telefoons te zien. Wat denk jij van de streamingdienst? Draagt Huawei Music volgens bij aan de kwaliteit van Huawei Mobile Services? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk