Houseparty is 'nieuwe' videochat-app van makers van Meerkat

Houseparty is 'nieuwe' videochat-app van makers van Meerkat

admin

door admin

Laatst geüpdatet

Houseparty

In eerste instantie lijkt er geen link te zijn tussen Meerkat en Houseparty, maar volgens verschillende bronnen is die er zeer zeker. Meerkat was de bekende app om livestreams mee te delen via het wereldwijde web, maar door populaire apps zoals Periscope en Facebook Live is er begin maart bekendgemaakt dat de app 'omgebouwd' zou worden naar social medium. Streamen is nog steeds mogelijk, maar dan wel met een kleiner publiek en niet meer met vele onbekenden.

De Houseparty-app is al sinds februari van dit jaar in de Play Store te vinden en is gemaakt door een andere ontwikkelaar. Via verschillende bronnen is er echter naar buiten gekomen dat Meerkat wel degelijk verantwoordelijk is voor deze relatief nieuwe applicatie, maar een officieel statement is niet uitgebracht door het bedrijf. Tevens moet Houseparty al groter zijn dan Meerkat zelf ooit is geweest en dat is grappig te noemen, omdat een grootse lancering er voor die eerstgenoemde app nooit is geweest. De videochat-app is inmiddels tussen de 100.000 en 500.000 maal gedownload op Android.

Met Houseparty kun je videogesprekken houden met bekenden en als je de applicatie opent ben je vanaf dat moment gelijk beschikbaar voor zo'n soort gesprek. Vrienden kunnen in zo'n gesprek plaatsnemen en ook chatten behoort tot de mogelijkheden. Om gebruik te kunnen maken van de app is het wel nodig om een account aan te maken, wat werkt via een e-mailadres. Ook is het nodig om je telefoonnummer te laten verifiëren, net zoals bij bijvoorbeeld chat-app WhatsApp nodig is. Hier was nog niemand uit mijn contactenlijst met de applicatie, maar uitnodigen is makkelijk en kan via onder andere Twitter, Facebook of WhatsApp.

Beschikbaarheid

Houseparty is via onderstaande knop gratis te downloaden.

Bron: Recode

Houseparty

Houseparty

Houseparty is een app om mee te videochatten met meerdere personen en staat sinds februari 2016 in de Play Store. Het lijkt geen banden te hebben met Meerkat, de liv ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk