Google werkt aan Google Tasks-integratie voor Google Agenda

Google werkt aan Google Tasks-integratie voor Google Agenda

Google Agenda en Google Tasks

Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met de webversie van Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bijhouden, bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit een e-mail in Gmail. In mei kreeg de Android-app van Gmail integratie met Google Tasks en blijkt uit een installatiebestand dat integratie met de Google Agenda-app er ook aan zit te komen.

XDA heeft het installatiebestand van Google Agenda van dichtbij bekeken en kwam daar de eerste aanwijzingen van de samenwerking tussenbeide tegen in de vorm van screenshots.

Screenshot van Google Agenda en Google Tasks

Zoals je ziet heeft Google Calender er een knop bij gekregen die je taken laat toevoegen. Je tikt er op, geeft een datum en een taak in en vervolgens geef je aan of de taak herhalend moet zijn of niet.

De taken zijn net als herinneringen in je agenda te zien en hierbij kun je, om de duidelijkheid te vergroten, de kleur en/of het meldingsgeluid aanpassen. Ook de melding van een taak in je notificatiebalk is gelijk aan de overige meldingen van Google Agenda. Je kan hier meteen ervoor kiezen om de taak af te ronden.

Screenshot van Google Agenda en Google Tasks

Beschikbaarheid

Het mooie van de integratie is dat de Google Tasks-app niet eens op je telefoon geïnstalleerd hoeft te zijn om van de integratie gebruik te maken. We hopen dan ook dat de test snel wordt afgerond en dat we via een update van Google Tasks gebruik kunnen maken via de Agenda-app. Zie jij deze integratie wel zitten? Laat het ons weten in de reacties.

Google Agenda
Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties