Google leent 360-graden-camera's uit en gaat nieuwe Street View-functies toevoegen

Google leent 360-graden-camera's uit en gaat nieuwe Street View-functies toevoegen

360-graden-camera lenen in Nederland

Google heeft in 2013 het Street View Camera Loan-programma geïntroduceerd, waarmee vrijwilligers zich aan kunnen melden om beelden te schieten voor Google Street View met een speciale camera-rugzak. Dit programma wordt nu uitgebreid en ook geïntroduceerd in Nederland. Wanneer je je aanmeldt, kom je in aanmerking om een leen-camera te krijgen om 360-graden-beelden mee te schieten.

De camera's die voor 45 dagen worden uitgeleend zijn de Rico Theta S en de Samsung Gear 360. Deze compacte camera's schieten door middel van een tweetal lenzen en camerasensoren met één druk op de knop 360-graden-beelden. De Street View-foto's zijn na publicatie onder andere te zien in Google Maps.

Nieuwe functies: gezichten en nummerborden vervagen

Recentelijk voegde Google al een aantal updates gericht op 360-graden-foto's toe aan de officiële Street View-app. In de komende maand zullen hier nog een aantal nieuwe functies aan toegevoegd worden. Zo kun je straks zelf de 360-graden-foto's bewerken. Beelden die Google zelf schiet, bijvoorbeeld met Street View-auto's, worden automatisch bewerkt zodat er geen gezichten en nummerplaten op te zien zijn, maar straks kun je dat vanuit de Street View-app ook zelf doen voor jouw 360-graden-foto's.

In de app zullen bij de volgende update ook fotografen worden uitgelicht die veel doen met 360-graden-foto's van hoge kwaliteit. Verder kunnen fotografen eenvoudig de beeldrechten overdragen aan de bedrijven waarvoor ze in opdracht foto's hebben gemaakt. Ook zullen fotografen foto's kunnen publiceren op basis van coördinaten in plaats van alleen op bedrijf en kunnen deze op websites geëmbed worden.

Aanmelden voor 360-graden-camera

Je kunt je hier aanmelden om in aanmerking te komen voor een leencamera. Mocht je aan de voorwaarden voldoen en mocht jouw verzoek goedgekeurd worden, dan krijg je 45 dagen een Ricoh- of Samsung-360-graden-camera in bruikleen.

Bron: Google Product Blog

Google Street View
Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer