Hoe goed zijn de kaarten van Google Maps vergeleken met Apple Maps?

Hoe goed zijn de kaarten van Google Maps vergeleken met Apple Maps?

Google Maps vs Apple Maps

Er zijn diverse apps waarmee je kan navigeren, maar de bekendste zijn waarschijnlijk Google Maps en Apple Maps. Aangezien wij als Android-gebruikers Apple Maps niet kunnen gebruiken hebben we geen idee hoe goed de kaarten van deze app nou precies zijn. Apple-gebruikers kunnen zich dan wel weer gelukkig prijzen met Google Maps. Of is het later geïntroduceerde Apple Maps nu evengoed of zelfs beter dan Google Maps?

Dit vroeg iemand zich ook af. Er werd een scriptje ontwikkeld waarmee 13 maanden lang een screenshot werd gemaakt van een specifiek gebied. Door deze screenshots vervolgens achter elkaar te zetten krijg je meteen te zien wat er door de tijd heen veranderd. En dat is veel meer dan je op het eerste gezicht denkt. Beide bedrijven sleutelen continu aan de lay-out van hun kaarten, en welke icoontjes hierop verschijnen. Google kondigde recentelijk nog een nieuwe update aan voor Maps, waarin verschillende kleuren aan een bepaalde plaats worden gekoppeld.

Op de eerste afbeelding in het artikel (zie bronvermelding) zie je Patricia’s Green, een groen park in San Francisco, Amerika. Je ziet duidelijk dat Google Maps het park ook daadwerkelijk groen maakt, en dat de paden in kaart zijn gebracht. Dit is niet het geval bij Apple Maps. Bij nader onderzoek blijkt dat Apple hun kaartgegevens bij TomTom vandaan haalt. TomTom heeft deze details van het park ook niet, en dus is het logisch dat deze bij Apple ook ontbreken. In augustus van dit jaar heeft Apple wel degelijk de paden en de groene kleur toegevoegd, zodat de weergave in lijn is met wat Google Maps heeft.

Ook zie je dat er continu plaatsen worden toegevoegd of weer weggehaald, en dat het uiterlijk van deze 'points of interest' ook wordt aangepast. Zo zijn deze in Google Maps eerst nog witgekleurd, maar later worden de rondjes helemaal ingekleurd. Hiermee is de vormgeving van beide apps juist dichterbij elkaar gekomen.

De auteur van het artikel laat ook weten dat de punten die Google Maps weergeeft accurater zijn dan bij Apple Maps. Google maakt namelijk gebruik van machine learning en de data van zijn Google Streetview om op een correcte manier winkels en andere gelegenheden in kaart te brengen. Het werk hiervan lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Apple Maps gaf in de gemeten periode van 13 maanden gemiddeld 30 plaatsen weer, terwijl Google Maps 34 plaatsen op een kaart kan weergeven.

Het uiterlijk van Google Maps in een bijvoorbeeld een stad als New York is ook dusdanig veranderd door de jaren heen. Google maakt daarnaast plaatsen steeds belangrijker op hun kaarten: dit is alleen al af te leiden uit de steeds groter wordende labels.

Wil je alle wijzigingen van Google Maps door de jaren heen en de vergelijking met Apple Maps zien, dan is het zeer aan te raden het artikel in deze blog te lezen. Er staan hier nog veel meer bewegende foto's en vergelijkingen in die je alle verschillen door de tijd mooi laten zien.

Bron: justinobeirne.com

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties