Google Maps gaat keuzestress in restaurant tegen door het tonen van populaire gerechten

Google Maps gaat keuzestress in restaurant tegen door het tonen van populaire gerechten

Populaire gerechten

Sommige menukaarten in restaurants zijn zo uitgebreid dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Chinese restaurants zijn de geplastificeerde boekwerken vaak genummerd en bij de lokale shoarmatent is er ook een weldaad aan gerechten. Om deze keuzestress tegen te gaan, wil Google met Maps een handje helpen.

Als je van plan bent om een restaurant te gaan bezoeken, kun je in Maps al van tevoren de foto's (van gerechten), reviews en het aantal sterren ervan bekijken en onlangs werd daar ook nog een tabblad met verschillende gerechten op de menukaart aan toegevoegd. Nu komen daar de populaire gerechten tussen te staan.

Maps Populaire gerechten

Tik op de afbeelding om het gif'je te openen

Deze populaire gerechten zijn bij het restaurant te zien in het 'Menu'-tabblad. De getoonde foto's worden via machinelearning verzameld. Een algoritme koppelt namelijk de namen van het gerecht die gebruikers hebben toegevoegd aan relevante foto's en recensies. Op deze manier kan het algoritme bepalen welke gerechten het populairst zijn in dat restaurant en kun je dus kiezen om dit veel gegeten gerecht te bestellen.

Gerechten delen

Net als bij het tonen van de maximumsnelheid maakt Google ook hier gebruik van crowdsourcing. Google hoopt namelijk dat zoveel mogelijk Maps-gebruikers hun foto's van gerechten uploaden en voorzien van een naam. Op deze manier wordt de informatie steeds nauwkeuriger alhoewel dat in het geval van een gerecht nog wel eens kan veranderen in een restaurant. Google roept in ieder geval op om foto's van de gerechten te nemen, nog voordat je het hebt opgegeten.

Op deze manier wil Google van Maps een behulpzame assistent tijdens het reizen, dineren en ontdekken van een nieuwe stad. Deze functie wordt vanaf vandaag voor Android uitgerold. iOS-gebruikers moeten nog even een paar maanden zelf beslissen wat ze gaan bestellen in een restaurant.

Maps Populaire gerechten

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties