Google Lens kan tekst selecteren en vertalen

Google Lens kan tekst selecteren en vertalen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Lens

Google Lens is een functie binnen Google Foto's en Google Assistant die objecten, plaatsen en teksten kan herkennen. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar op de Pixel 2 en als een preview op de eerste generatie Pixel-telefoons.

Om relevante informatie van Google Lens te verkrijgen, richt je de camera ergens op in Google Assistant of selecteer je een foto in Google Foto's. Maak bijvoorbeeld een foto van een restaurant om de reviews en openingstijden ervan te bekijken, of log direct in op een router via de gegevens die op het apparaat staan.

Tekst selecteren en vertalen

De functie werd half november naar Google Assistant op de Pixel 2 gepusht en sinds deze week heeft het enkele nieuwe functies gekregen. Zo kan Lens nu tekst selecteren op afbeeldingen. Je ziet dan 'tekstvakken' op de foto met daarbij een contextmenu om de tekst te googelen, kopiëren of te delen.

Google Lens kan nu ook teksten vertalen. Kom je bijvoorbeeld in het buitenland een verkeersbord tegen? Richt je Pixel erop en Lens vertaalt de tekst realtime voor je. Zie het screenshot hieronder.

Wil je de foto's met resultaten van Google Lens later nog eens bekijken? Ze zijn natuurlijk te delen met Google Keep, maar de optie in Lens is veel handiger.

Beschikbaarheid

De bovenstaande functie-uitbreiding van Google Lens is volgens de bron zichtbaar in versie 7.17 van de bètaversie van de Google-app. Deze heb ik ook geïnstalleerd maar zie de wijzigingen helaas nog niet. Google schakelt het waarschijnlijk dan vanaf afstand in voor gebruikers.

Via: 1, 2

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..
Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk