Google Foto's tijdlijn: bekijk je foto's en de route die je hebt afgelegd

Google Foto's tijdlijn: bekijk je foto's en de route die je hebt afgelegd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's krijgt een verbetering voor de foto's die het op kaart weergeeft. Je kan nu ook de route bekijken die je te voet hebt afgelegd, en die data is afkomstig van Google Maps.

Google Foto's-kaart

In juni lanceerde Google een nieuwe functie waarmee je in Foto's een heatmap kan opvragen. je kan zo zien op welke plaatsen in de wereld je al bent geweest en waar je foto's hebt gemaakt. De functie is al voor een grotere groep gebruikers beschikbaar, dat weet Android Central.

Ondertussen gaat Google nog een stapje verder door een integratie van de tijdlijnfunctie van Maps in de kaartweergave van Foto's. De tijdlijn is standaard actief in je navigatie-app en je kan met deze functie kijken waar je bent geweest.

Zo werkt het

Als je vanuit 'Maps' bij 'Locaties' tikt op 'Kaart' dan kom je terecht in de kaartweergave. Je ziet dan de volgende melding: "Bekijk waar je allemaal bent geweest met een aan je kaart toegevoegde tijdlijn." Je kan dan op 'Ok' tikken. Vervolgens op een foto tikken en vervolgens inzoomen op de kaart om gedetailleerd de weg te zien die je tijdens je trip hebt afgelegd.

Gerelateerde artikelen

Je kan zelfs de weergave van de kaart aanpassen. Tik daarvoor op een route en dan verschijnt 'Je pad op deze dag'. Als je daarop tikt kan je je tijdlijninstellingen aanpassen en overschakelen naar een satellietweergave voor de kaart. Sommige gebruikers krijgen ook op kaart te zien welke afstanden ze tijdens een route hebben afgelegd, maar dat was op onze telefoons niet te zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk