Naar content
Trending apps
  • Google Meet

  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

  • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

App Preview Messaging

Delen via Google Foto's kan nu ook met niet-gebruikers

· 07 februari 2018

Google heeft de Foto's-app van een update voorzien. Het is nu ook mogelijk om foto's in de app te delen met mensen die niet in het bezit zijn van de app.

Foto's delen in Google Foto's

Google Foto's is een erg slimme app die vele leuke opties bevat, maar daar heb je niet veel aan als je via de app foto's wilt delen met mensen die de app niet hebben geïnstalleerd. Daar gaat nu verandering in komen want de app beschikt nu over 'App Preview Messaging'.

Met App Preview Messaging kun je berichten sturen naar anderen zonder dat zij de app waarin dit gebeurt op hun toestel hebben staan. Google liet deze API voor het eerst in 2016 zien, met Google Allo als voorbeeld-app. Vorige maand kwam daar de videobel-app Duo bij. Duo-loze mensen die je belt krijgen een preview in beeld die lijkt op de preview die je krijgt wanneer je de app wel hebt geïnstalleerd. Google Foto's krijgt nu dezelfde mogelijkheid in het geval van delen van foto's met mensen die deze app niet hebben. Hiervoor deel je foto's via het telefoonnummer van een contactpersoon.

De API voor App Preview Messaging verkeert nog steeds beginfase, maar er wordt wel samengewerkt met een aantal partners en Google om de beschikbaarheid uit te breiden voor ontwikkelaars van andere apps.

Preview

De mensen die Google Foto's niet geïnstalleerd hebben, krijgen nu een notificatie en een preview als je een foto of fotoalbum met ze deelt. In de notificatie (screenshot 1) staat de naam van de verzender en de mogelijkheid om de gedeelde content te bekijken of te blokkeren (screenshot 2). Als je de foto's wilt bekijken, dan zal de preview getoond worden  (screenshot 3).

Foto's delen in Google Foto's

De knop 'Got it' zal de eerste foto in een preview laten zien (screenshot 1). Klik je op 'Open app', dan word je doorverwezen naar de mobiele website om de foto te bekijken, zoals dat voorheen ook het geval was. Daaronder kun je nog kiezen om de app te installeren. Op deze manier moedigt Google aan om de app te installeren en daar hebben ze natuurlijk baat bij.

Foto's delen in Google Foto's

Beschikbaarheid

Het is mij op zo'n korte termijn nog niet gelukt om de functie te testen. Laat in de comments weten of het jullie gelukt is om de preview tevoorschijn te halen op een toestel zonder Google Foto's.

Via: AndroidPolice

De nieuwste artikelen over Google Foto's

Google Foto's laat je veiliger albums delen en mensen verwijderen

Google Foto's laat je binnenkort geluid verwijderen uit video's

Google Foto's kan vanaf nu tekst herkennen in je afbeeldingen

Google Foto’s biedt voortaan informatie over de bron van je foto’s

Google Foto's krijgt een nieuw uiterlijk, zo ziet het eruit

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...