Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Gewoonweg te verwarrend

Integratie tussen Google Foto's en Google Drive stopt: dit gaat er gebeuren

· 13 juni 2019

Vanaf 10 juli 2019 worden Google Foto's en Google Drive niet meer automatisch gesynchroniseerd. Met deze wijziging wil Google de verwarring omtrent de integratie wegnemen.

Synchronisatie Google Foto's en Google Drive

Google Drive en Google Foto's zijn twee zeer populaire Google-producten die ook enige overlap hebben in de vorm van foto's en video's. Sinds 2015 is het namelijk mogelijk om foto's en video's van Google Foto's automatisch toe te voegen aan Google Drive. Andersom is natuurlijk ook mogelijk: foto's en video's kun je automatisch synchroniseren met je Google Foto's-bibliotheek als ze in Mijn Drive of op het tabblad 'Computers' in Google Drive staan.

In 2017 vertoonde het huwelijk tussenbeide de eerste scheurtjes. Het kopje Google Foto's in het zijmenu van Google Drive ging verdwijnen. Het was nog wel mogelijk om een Google Foto's-map aan te maken. Vanaf 10 juli zal de scheiding definitief zijn want Google meldt nu dat de integratie tussenbeide dan gestopt wordt. Volgens het bedrijf zorgde de integratie bij vele gebruikers voor verwarring. 

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 10 juli worden Google Foto's en Google Drive dus niet meer automatisch gesynchroniseerd. Door deze wijzigingen kun je volgens Google eenvoudig kiezen waar foto's en video's worden opgeslagen in verschillende producten.

> Wanneer je foto's uploadt of verwijdert in Google Drive of Google Foto's, worden wijzigingen niet weergegeven in de andere service.

> Op photos.google.com kun je je foto's en video's van Google Drive naar Google Foto's kopiëren.

> Items die in oorspronkelijke kwaliteit worden gekopieerd tussen Google Drive en Google Foto's, tellen mee voor je opslagruimte. 

> Je bestaande foto's en video's staan nog steeds in Google Foto's en Google Drive.

Integratie tussen Google Foto's en Google Drive

Google Foto's-map in Google Drive

Wat moet je doen?

Controleer of je synchronisatie tussen beide diensten aan hebt staan. Ga hiervoor naar de instellingen in de app of de webversie van Drive. Als de functie is ingeschakeld, worden je foto's en video's uit 'Mijn Drive' in Google Drive gesynchroniseerd met je Google Foto's-bibliotheek. Zolang je de instelling niet uitschakelt, blijven de items gesynchroniseerd.

Na 10 juli worden Google Drive en Google Foto's niet meer met elkaar gesynchroniseerd. Nadat deze wijzigingen zijn doorgevoerd, zijn wijzigingen die je aanbrengt in Google Drive alleen van toepassing op Google Drive. Wijzigingen die je aanbrengt in Google Foto's, zijn alleen van toepassing op Google Foto's. een Dat betekent dus dat een foto die je uploadt naar Google Drive, niet wordt geüpload naar Google Foto's, tenzij je dat afzonderlijk doet.

Integratie tussen Google Foto's en Google Drive

Synchronisatie via de Google Foto's-map

Gebruik je de eerder genoemde Google Foto's-map? Dan blijven alle foto's en video's in Drive bewaard. Na 10 juli zijn wijzigingen die je aanbrengt in Google Drive alleen van toepassing op Google Drive. Wijzigingen die je aanbrengt in Google Foto's, zijn alleen van toepassing op Google Foto's. Als je de functie hebt uitgeschakeld, raadt Google je aan dit zo te laten.

Synchronisatie via 'Back-up en synchronisatie'

Gebruik je de tool Back-up en synchronisatie om foto's en video's naar Google Drive en Google Foto's te uploaden? Dan wordt er een kopie geüpload naar beide services. Als je een foto of video verwijdert van je computer, wordt deze niet verwijderd uit Google Foto's. Andersom geldt hetzelfde: Als je een foto of video uit Google Foto's verwijdert, wordt deze niet van je computer verwijderd.

Gebruik jij één van deze manieren om foto's en video's Google Drive en Google Foto's te synchroniseren? Wat vind je van het stopzetten van de synchronisatie tussenbeide?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (8)
Bezig met laden van reacties...