Dit is de nieuwe Google Camera met vernieuwde interface, RAW en nieuwe panoramamodus

Dit is de nieuwe Google Camera met vernieuwde interface, RAW en nieuwe panoramamodus

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel 3 camera-features

Google pakte gisteren uit met een reeks belangrijke verbeteringen op het gebied van camera voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Top Shot is een nieuw feature waarmee je minder flatterende foto's kan vermijden. Je camera schiet een hele reeks foto's en vervolgens neemt hij er de leukste uit. Foto's waarbij bijvoorbeeld je ogen dicht zijn, worden niet gekozen, en als je wil kan je zelf manueel een foto kiezen.

Zelf vond ik de Night Sight veruit de meest indrukwekkende feature. De flits van een camera is nooit het meest effectieve instrument geweest, zeker niet in grote ruimtes. Google kan nu puur via image processing (beeldverwerking) een donker beeld op een natuurlijke manier lichter maken. Als Night Sight echt zo goed werkt als in de demo op Made by Google is het werkelijk een grote meerwaarde.

Dit is de nieuwe Google Camera met vernieuwde interface, RAW en nieuwe panoramamodus

Google Camera

Leuk is ook dat volgens Google al die nieuwigheden binnenkort ook hun weg vinden naar de Google Pixel en de Pixel 2-reeks. Nu zijn er alvast nieuwigheden verschenen in de laatste versie van Google Camera, en Night Shot zou een van de eerste nieuwe features zijn die we te zien gaan krijgen.

Als je de nieuwe Google Camera opent, valt als eerste de nieuwe UI op met de carrousel-interface. Het hamburger-icoontje in de bovenhoek van je scherm is verleden tijd. Je kan nu horizontaal scrollen om van cameramodus te wisselen. De instellingen van de camera-app vind je via 'meer' als je helemaal rechts scrolt. Google heeft ook een gesture geïntroduceerd waarmee je sneller toegang krijgt door Google Lens. Als je camera-app geopend is, druk je het scherm lang in om Lens te gebruiken.

Google Camera nieuwe UI

RAW en Portret

Een leuke nieuwe mogelijkheid in de instellingen is RAW-fotografie, een feature die als muziek in de oren zal klinken bij fotografieliefhebbers. RAW-foto's bevatten ruwe, onbewerkte foto's, waardoor je zelf naar eigen wens onder meer de kleurtemperatuur en de witbalans kan aanpassen in een fotobewerker. De camera-app kan nu naast een jpg'tje ook een RAW-bestand van de foto maken. Die RAW-foto verschijnt in een aparte map op je telefoon.

Portretmodus op de Pixel 2 heeft een nieuwe optie die we ook al zagen in veel andere camera-apps, een 'schoonheidsmodus'. Je camera gaat dan softwarematig je huid afvlakken om zo een schminkeffect te creëren en rimpels te laten verdwijnen. Er is een 'natuurlijke' optie en een soft-optie.

Panorama

Daarnaast is er een helemaal vernieuwde panoramamodus. Voordien moest je met de camera richten naar een reeks bolletjes, en zo nam je telefoon bij elk bolletje een foto. Nu neemt je telefoon aan een stuk door foto's en dat gaat veel sneller. Je telefoon duidt met pijltjes aan naar welke kant je moet draaien, en als je je telefoon in een verkeerde houding vasthoudt, geeft hij een handige melding zodat je kan bijsturen. Verder zie je ook een microfoontje linksboven staan in de interface, want je kan nu geluid opnemen in Panormamodus.

Panorama Google Camera

Het begin van Panoramamodus met bovenaan een microfoontje voor geluid op te nemen

Het enige nadeel aan de nieuwe aaneensluitende modus is dat je mogelijk opnieuw moet beginnen als je alle aanwijzingen op het scherm negeert en je je telefoon dus helemaal fout vasthoudt. Toch kan de nieuwe panoramamodus als een grote verbetering worden beschouwd. Niet alleen omdat hij veel sneller is, maar ook omdat het aaneenrijgen van foto's door Google werd verbeterd.

Dit is de nieuwe Google Camera met vernieuwde interface, RAW en nieuwe panoramamodus

Met het pijltje dat naar beneden wijst geeft de camera-interface aan dat je je telefoon lager moet houden

Beschikbaarheid

Je kan alvast via APK Mirror de apk downloaden van versie 6.1 van Google Camera. Je telefoon moet op Android Pie draaien als je ermee aan de slag wil. Volgende maand zou Google ook Night Sight uitbrengen. De overige nieuwe features blijven voorlopig nog exclusief voor de Pixel 3.

Via: Android Police

Google Camera

Google Camera

Google Camera is de officiële applicatie voor Android om foto's mee te maken en is voor elk toestel beschikbaar dat op Android 4.4 of hoger draait. Het is onder ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk