Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Download de apk!

Dit is de nieuwe Google Camera met vernieuwde interface, RAW en nieuwe panoramamodus

· 10 oktober 2018

De Google Camera-app is vernieuwd en, krijgt alvast een aantal leuke nieuwigheden. Voorlopig krijgen we nog geen Top Shot of Night Sight, maar wel RAW-ondersteuning en een sterk verbeterde panoramamodus.

Pixel 3 camera-features

Google pakte gisteren uit met een reeks belangrijke verbeteringen op het gebied van camera voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Top Shot is een nieuw feature waarmee je minder flatterende foto's kan vermijden.  Je camera schiet een hele reeks foto's en vervolgens neemt hij er de leukste uit. Foto's waarbij bijvoorbeeld je ogen dicht zijn, worden niet gekozen, en als je wil kan je zelf manueel een foto kiezen. 

Zelf vond ik de Night Sight veruit de meest indrukwekkende feature. De flits van een camera is nooit het meest effectieve instrument geweest, zeker niet in grote ruimtes. Google kan nu puur via image processing (beeldverwerking) een donker beeld op een natuurlijke manier lichter maken. Als Night Sight echt zo goed werkt als in de demo op Made by Google is het werkelijk een grote meerwaarde. 

Pixel 3 Group Selfie

Google Camera

Leuk is ook dat volgens Google al die nieuwigheden binnenkort ook hun weg vinden naar de Google Pixel en de Pixel 2-reeks. Nu zijn er alvast nieuwigheden verschenen in de laatste versie van Google Camera, en Night Shot zou een van de eerste nieuwe features zijn die we te zien gaan krijgen.

Als je de nieuwe Google Camera opent, valt als eerste de nieuwe UI op met de carrousel-interface. Het hamburger-icoontje in de bovenhoek van je scherm is verleden tijd. Je kan nu horizontaal scrollen om van cameramodus te wisselen. De instellingen van de camera-app vind je via 'meer' als je helemaal rechts scrolt. Google heeft ook een gesture geïntroduceerd waarmee je sneller toegang krijgt door Google Lens. Als je camera-app geopend is, druk je het scherm lang in om Lens te gebruiken. 

Google Camera nieuwe UI

RAW en Portret

Een leuke nieuwe mogelijkheid in de instellingen is RAW-fotografie, een feature die als muziek in de oren zal klinken bij fotografieliefhebbers. RAW-foto's bevatten ruwe, onbewerkte foto's, waardoor je zelf naar eigen wens onder meer de kleurtemperatuur en de witbalans kan aanpassen in een fotobewerker. De camera-app kan nu naast een jpg'tje ook een RAW-bestand van de foto maken. Die RAW-foto verschijnt in een aparte map op je telefoon.

Portretmodus op de Pixel 2 heeft een nieuwe optie die we ook al zagen in veel andere camera-apps, een 'schoonheidsmodus'. Je camera gaat dan softwarematig je huid afvlakken om zo een schminkeffect te creëren en rimpels te laten verdwijnen. Er is een 'natuurlijke' optie en een soft-optie. 

Panorama

Daarnaast is er een helemaal vernieuwde panoramamodus. Voordien moest je met de camera richten naar een reeks bolletjes, en zo nam je telefoon bij elk bolletje een foto. Nu neemt je telefoon aan een stuk door foto's en dat gaat veel sneller. Je telefoon duidt met pijltjes aan naar welke kant je moet draaien, en als je je telefoon in een verkeerde houding vasthoudt, geeft hij een handige melding zodat je kan bijsturen. Verder zie je ook een microfoontje linksboven staan in de interface, want je kan nu geluid opnemen in Panormamodus. 

Panorama Google Camera

Het begin van Panoramamodus met bovenaan een microfoontje voor geluid op te nemen

Het enige nadeel aan de nieuwe aaneensluitende modus is dat je mogelijk opnieuw moet beginnen als je alle aanwijzingen op het scherm negeert en je je telefoon dus helemaal fout vasthoudt. Toch kan de nieuwe panoramamodus als een grote verbetering worden beschouwd. Niet alleen omdat hij veel sneller is, maar ook omdat het aaneenrijgen van foto's door Google werd verbeterd. 

Panorama Google Camera

Met het pijltje dat naar beneden wijst geeft de camera-interface aan dat je je telefoon lager moet houden

Beschikbaarheid

Je kan alvast via APK Mirror de apk downloaden van versie 6.1 van Google Camera. Je telefoon moet op Android Pie draaien als je ermee aan de slag wil. Volgende maand zou Google ook Night Sight uitbrengen. De overige nieuwe features blijven voorlopig nog exclusief voor de Pixel 3.

Via: Android Police

De nieuwste artikelen over Google Camera

Google Camera-app bevestigt komst Pixel 4a en Pixel 5

Android 11 biedt ondersteuning voor videobestanden groter dan 4 GB

Google Camera-update: 8x zoom voor video en meer

Google Camera laat je binnenkort ongestoord video's opnemen

Lek gaf apps toegang tot camera en microfoon op Android-telefoons

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (15)
Bezig met laden van reacties...