Google Camera krijgt een donkere modus voor de instellingen

Google Camera krijgt een donkere modus voor de instellingen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Camera met een donker thema

Google is al geruime tijd bezig met het toevoegen van een donkere modus aan zijn apps. Android Berichten is de sms-app van Google, YouTube, fotobewerker Snapseed, Google Nieuws en de Google Telefoon-app zijn onlangs nog voorzien van een donker thema en binnenkort is Google Keep aan de beurt. Tussendoor brengt Google een update met donker thema voor zijn camera-app uit. Google Camera heeft overigens al een donkere interface, deze nieuwe donkere modus heeft betrekking op de instellingen van de app en zul je dus waarschijnlijk niet vaak tegenkomen.

Het donkere thema in versie 6.2 van de Camera-app wordt geactiveerd als je het apparaatthema van je Pixel-telefoon op donker hebt staan. In deze nieuwe versie zijn tevens wat verbeteringen in de snelheid van de app aangebracht wat vooral te merken is tijdens het schakelen tussen de verschillende camera-modi. Verder is het nu duidelijker dat er gebruik wordt gemaakt van de flits tijdens het maken van een selfie met de frontcamera.

Google Camera met een donker thema

Google Camera met een donker thema

Donkere modus

De donkere modus in apps is prettiger om naar te kijken als het donker is en het verbruikt minder energie in het geval van smartphones met een AMOLED-scherm. Aangezien Google op de Developer Summit van vorig jaar heeft toegegeven dat een donker thema veel beter is voor de accuduur van een smartphone - Material Design versie 2 met al zijn witte elementen werkt hier natuurlijk niet echt aan mee - brengt het bedrijf deze modus naar steeds meer apps waaronder nu dus de camera-app.

Via onderstaande knop onderaan dit artikel kun je de Google Camera-app bijwerken naar de nieuwste versie.

Bedankt voor de tip Nico!

Google Camera

Google Camera

Google Camera is de officiële applicatie voor Android om foto's mee te maken en is voor elk toestel beschikbaar dat op Android 4.4 of hoger draait. Het is onder ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk