Google Assistent kan nu webpagina's in Chrome voorlezen in 42 talen

Google Assistent kan nu webpagina's in Chrome voorlezen in 42 talen

Google Assistent-voorlezen

Vroeger viel je misschien in slaap nadat je vader of moeder een verhaaltje voorleest, maar nu kan je diezelfde ervaring nastreven met behulp van de Google Assistent. Google rolt een functie uit waarmee de Assistent webpagina's hardop kan voorlezen en ook in real-time kan vertalen in 42 talen. Volgens Google is de functie handig voor mensen met leesproblemen, maar ook voor wie een keer liever wil luisteren dan zelf lezen.

Je begint met voorlezen door een eenvoudig commando voor de Google Assistent terwijl je in Chrome een webpagina bekijkt. Zeg "Hey Google read it" of "Hey Google read the webpage" en Google begint met voorlezen. Voorlopig werkt de functie enkel als je Engels als taal voor de Assistent gebruikt, en hoewel de feature nog volop wordt uitgerold, werkt ze alvast op onze telefoons.

Sterke vertaalfunctie

Tijdens het voorlezen zie je dat Google op de webpagina telkens de tekst markeert die het voorleest en er wordt ook gescrold zodat je gemakkelijk kan blijven volgen. Daarnaast kan je pauzeren tijdens het beluisteren en je kan ook eenvoudig stukken overslaan door de tijd met 30 seconden vooruit te zetten of terug te spoelen. Verder kan je er ook voor kiezen om het voorlezen te versnellen.

Standaard gaat Google voorlezen in de originele taal waarin de tekst is geschreven, maar je kan Google ook vragen om realtime te vertalen en de het origineel te blijven markeren. Je tikt daarvoor op het menu van de drie puntjes en daarna op 'Translation' Je kan dan uit een selectie van talen kiezen in welke taal Google gaat voorlezen.

Intonatie

We waren erg on der de indruk tijdens het testen van de functie, want Google leest voor met natuurlijke intonatie en een aangenaam en leestempo. Daarnaast herkent Google ook artikelen en het vermeldt telkens de titel met de naam van de redacteur erbij. Eerder zagen we al een eenvoudigere voorleesfunctie met Google Go, maar het bedrijf heeft grote stappen gezet om de technologie te verbeteren.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties