Google Assistant komt dit jaar naar Nederland en België

Google Assistant komt dit jaar naar Nederland en België

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Assistant komt dit jaar naar Nederland en België

Zojuist tweette journalist Elger van de Wel tijdens een presentatie van Google op het DNI Summit een afbeelding met daarop Nederland in het blauw gekleurd. De blauw gekleurde landen op deze kaart geven de beschikbaarheid van Google Assistant in 2018 aan. Nederland en België zitten hier dus ook bij.

Hiermee wordt de uitspraak van een medewerker van Philips over het feit dat Google Assistant dit jaar nog Nederlands spreken, officieel bevestigd. Ook de plaatsing van deze vacature waarin werd gezocht naar iemand die het karakter en de persoonlijkheid van de Nederlandse Google Assistant wil ontwerpen, wees erop dat de Nederlandstalige slimme assistent niet ver meer van ons verwijderd was. Gelukkig is het nu definitief: officiële ondersteuning voor de Nederlandse taal voor Google Assistant komt dit jaar beschikbaar.

Google Assistant is de opvolger van Google Now en is zich meer bewust van de context. Zo kan je beter gesprekken voeren met de zoekassistent, en is de assistent interactiever en beter geworden. Google Assistant kan je op verschillende manieren helpen bij het zoeken van informatie. De assistent was in eerste instantie alleen beschikbaar op een beperkt aantal toestellen, maar later werd dit uitgebreid naar alle toestellen.

Google Assistant is momenteel al op smartphones en smartwatches beschikbaar, maar is ook te vinden in de Google Home en vele andere slimme speakers, auto's, tv's en koptelefoons. Producten als de Google Home en Pixel Buds worden dus ook niet officieel niet in Nederland en België verkocht, simpelweg omdat Google Assistant de Nederlandse taal nog niet ondersteunt.

Beschikbaarheid

Voor nu is de slimme assistent alleen te gebruiken als een smartphone ingesteld staat op de Engelse taal. Wanneer ondersteuning voor de Nederlandse taal precies dit jaar wordt uitgerold, is niet op de presentatie bekend gemaakt. Wel gaat men ervan uit dat dit ergens in de eerste helft van 2018 zal gaan plaatsvinden.

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk