Google Assistant kan je vertellen wanneer het gaat regenen

Google Assistant kan je vertellen wanneer het gaat regenen

Google Assistant

Google Assistant is in Nederland nog niet helemaal ingeburgerd en dat komt vooral door het feit dat hij nog geen Nederlands verstaat. De Nederlandse bètatesters zijn op dit moment druk in gesprek met de assistent om Nederlands toch op korte termijn mogelijk te kunnen maken. Wanneer Engels geen obstakel vormt, dan is er geen excuus waarom je de Google Assistant niet al eens hebt ingezet.

Vanaf nu is er nog weer reden te meer om met de assistent in gesprek te gaan. Hij lijkt steeds beter in staat te zijn te melden wat het weer ons gaat brengen. Waar hij eerder alleen 'yes'of 'no' zei op de vraag of het zou regenen, kun je hem nu ook vragen wanneer het gaat regenen. Je krijgt vervolgens een kort overzichtje waarop het moment getoond wordt vanaf wanneer het gaat regenen en ook de uren erna worden weergegeven.

Google Assistant weer

Wat nog beter is is dat je Google Assistant nu ook kan vragen wanneer de regen stopt. Ook dan krijg je het moment te zien wanneer de regen stopt en worden de uren erop volgend ook getoond.

Deze functies zijn nog maar het topje van de ijsberg. Je kunt ook vragen naar een recept met kip, maar ook voor je sportvragen kan je bij de assistent terecht. Hij lijkt in ieder geval goed op de hoogte te zijn van de wedstrijden en uitslagen van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

Google Assistant voetbal

Beschikbaarheid

Je kunt op dit moment alles vragen aan Google alleen de antwoorden die je krijgt zijn niet altijd even volledig. Hier wordt nog hard aan gewerkt en er komen steeds weer nieuwe antwoorden op de vragen die we aan de assistent stellen. Wanneer Nederlands beschikbaar wordt en ook de Google Home-speakers vrij te verkrijgen worden in de Benelux, dan zou de Google Assistant snel in populariteit kunnen gaan toe nemen. Tot die tijd moet je de taal van je telefoon nog even op Engels instellen.

Bron: XDA

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties