Google-app blijft continu crashen op veel Android-telefoons

Google-app blijft continu crashen op veel Android-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Bij ontzettend veel mensen en ook op de Androidworld-redactie blijft de Google-app continue crashen. Het updaten van de app zorgt er vooralsnog niet voor dat de problemen zijn opgelost, maar er is al wel een tijdelijke fix voor het probleem.

Google-app loopt vast

De Google-app vertoont op veel telefoons problemen. De app loopt vast na het opstarten, de app crasht meteen of kan zelfs helemaal niet gestart worden. De klachten stromen binnen in onze e-mail, in onze Telegram-groep, op ons Twitter-account en ook in de Play Store bij de Google-app zelf regent het klachten. Je kan dus niet meer zoeken met de Google-app, nieuwsberichten in Google Discover op het meest rechterscherm lezen of de Google Assistent op je telefoon gebruiken.

Screenshot van Google-app die telkens stopt (bedankt Martijn)

Screenshot van Google-app die telkens stopt (bedankt Martijn)

Op mijn telefoon stopt Google steeds (nieuws) om de paar minuten. Niets helpt. Cache clearen, etc. niet.

Melding van Bert

Afgelopen week hadden jullie een artikel betreffende synchronisatie problemen Gmail. Nu is het de beurt aan de Google app zelf: loopt continue vast met een melding van een milliseconde dat Google steeds stopt.
Greep uit de reacties bij de app laat zien dat veel mensen het probleem hebben. Ben benieuwd of het lokaal of wereldwijd is: kon er op internet nog niks van vinden.  

Melding van Naldo
Reacties in de Google Play Store

Reacties in de Google Play Store

Tijdelijke oplossing

In onze Telegram-groep wordt nu druk gespeculeerd over mogelijk oplossingen. Bij de een werkt het update van de Google-app, bij de ander blijven de problemen daarna. Ook het verwijderen van de cache van de app gevolgd door het opnieuw opstarten blijkt geen oplossing te bieden.

Een ander heeft de updates van de app verwijderd en de app bleef werken totdat nieuwe updates worden geïnstalleerd. Dat geldt overigens voor meerdere mensen in de groep, zo lang je geen nieuwe updates voor de Google-app installeert, blijft de app werken.

  1. Open de instellingen op je telefoon
  2. Open Apps
  3. Scroll in de lijst naar de Google-app en tik erop
  4. Tik op de puntjes rechtsboven 
  5. Tik op Updates verwijderen

Een andere oplossing is lid worden van het bètaprogramma van de Google-app. Je kan je daarvoor hier aanmelden en vervolgens kan je de update voor de app in de Play Store downloaden.

Uiteraard zijn beide opties geen definitieve oplossing en gelukkig is Google al op de hoogte van de problemen met de app. We hebben van Google Nederland de volgende reactie gekregen: “We have received reports of the Google App on Android not functioning as expected for some users. We are currently looking into the matter.” Dat betekent dus dat Google op de hoogte is van het probleem en dat er een oplossing in de maak is.

Gerelateerde artikelen

Vorige week waren er ook al problemen met Gmail, van synchronisatiefouten tot problemen met inloggen en het openen van bijlages. In maart hadden er ontzettend veel eigenaren van Android-telefoons last van meerdere crashende apps op hun mobiel vanwege de app Android System Webview. Net als bij de problemen met Gmail lezen we nu ook in internationale media over de problemen met de Google-app, en op Twitter druppelen de eerste klachten vanuit andere landen ook al binnen.

Heb jij problemen met de Google-app? Heb je misschien al een oplossing gevonden? Misschien heb jij ook helemaal nergens last van gehad. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tips, Naldo, Bert!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk