Gmail-gebruikers kunnen nu bestanden tot 50MB ontvangen

Gmail-gebruikers kunnen nu bestanden tot 50MB ontvangen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gmail en Google Drive

Het versturen van grote bestanden per e-mail is belangrijk, zo merkt Google op. Vanwege deze reden hebben ze het mogelijk gemaakt om bestanden tot maximaal 50MB te kunnen ontvangen in Gmail. Dit is een verdubbeling van de eerdere limiet van 25MB. Helaas is het niet mogelijk gemaakt om in Gmail bestanden tot 50MB te versturen. Bij het versturen blijft de limiet van 25MB vooralsnog gehandhaafd. Dus alleen mensen die met andere e-mailprogramma's dan Gmail bestanden versturen, kunnen van de verhoogde limiet gebruik maken.

Belangrijk hierbij is wel dat de limieten van 25MB en 50MB strikt zijn. Bij het versturen van meerdere bestanden zal het totaal aan MB's deze limiet niet kunnen overschrijden. Twee bestanden van 24MB en 2MB zullen dus niet geaccepteerd worden. Voor grotere bestanden heeft Google liever dat je gebruik maakt van Google Drive. In Gmail kun je namelijk een link naar een bestand uit Drive in een e-mail plaatsen. Een PowerPoint-presentatie of een hoge-resolutie-foto zijn zo makkelijk dus via een link in een e-mail te delen, zonder dat de limiet in Gmail wordt aangetast. Google Drive zelf bevat een opslagcapaciteit van meerdere gigabytes of terabytes. Hier hoef je je niet direct zorgen te maken over het bereiken van een limiet.

De verdubbeling van de limiet voor het ontvangen van grote bestanden is dus vooral handig voor niet-Gmail-gebruikers die iets willen delen met een Gmail-gebruiker. De verdubbeling van de limiet wordt in de komende dagen uitgerold naar gebruikers. Het kan dus zijn dat je niet meteen bestanden tot maximaal 50MB kunt ontvangen. Wij zijn benieuwd of jullie de optie al hebben uitgeprobeerd?

Bron: G Suite

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..
Google Drive

Google Drive

Google Drive is de clouddienst van Google. Je kan er je media en bestanden opslaan zonder dat ze op een fysieke opslag zoals een harde schijf staan. Google Drive is ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk