GIFjes versturen via WhatsApp met Google Photos

GIFjes versturen via WhatsApp met Google Photos

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

WhatsApp en GIFjes

Zonder verder acties, wordt een GIFje verstuurd via WhatsApp een gewone afbeelding, maar dat maakt de meeste GIFjes nietszeggend. De nieuwste update van Google Photos heeft echter een handige oplossing gevonden om toch bewegende beelden te bewerkstelligen. Nadat er een GIF is geselecteerd, kan deze simpelweg gedeeld worden naar WhatsApp. Normaal zou dit als 'gewone' afbeelding weergegeven worden, maar dat is hier niet het geval. De GIF wordt omgezet naar een video. Dit duurt even na het delen, afhankelijk van de grootte van het bestand, waarna er gekozen kan worden om een onderschrift toe te voegen of de video in te korten.

Bij onze test met deze nieuwe functie werden bepaalde GIFjes, die normaal zo'n 3 seconden duren, omgezet naar een 50 seconden durende video. Hierin werd de GIF steeds opnieuw afgespeeld. Nu is het nog geen ideale oplossing, maar het is nu eenvoudiger geworden om GIFjes via WhatsApp te versturen, zonder bijvoorbeeld een extensie te wijzigen.

Beschikbaarheid

Om deze functie te gebruiken is de nieuwste versie van Google Photos nodig, te downloaden via onderstaande button.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk