Flitsmeister brengt binnenkort zijn eigen Android Auto-app uit

Flitsmeister brengt binnenkort zijn eigen Android Auto-app uit

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Android Auto

Sinds de aankondiging van Android Auto in 2014 zijn er slechts een handvol interessante apps voor het besturingssysteem geïntroduceerd. Verreweg de meeste ontwikkelaars mochten niet werken aan de Android Auto-app die ze graag aan zouden bieden. Dat geldt ook voor Flitsmeister, dat in de rij stond voor toestemming om een eigen Android Auto-app aan te bieden – een rij die is geopend nadat in augustus een grote Android Auto-update werd uitgebracht.

Via LinkedIn heeft het Nederlandse Flitsmeister een update geplaatst over de wachtrij voor Android Auto; het bedrijf heeft API-toegang van Google verkregen en mag beginnen met de ontwikkeling van zijn app. Wel geldt er nog één beperking, zo stelt Flitsmeister. Momenteel loopt er een testperiode, pas zodra de periode is afgelopen, mag Flitsmeister de app uitbrengen. Wanneer de testperiode afloopt, is vooralsnog onbekend.

Flitsmeister komt eindelijk naar Android Auto, beeld: Flitsmeister

Zodra de testperiode is afgelopen, zal de Flitsmeister-app voortaan ook op Android Auto werken. Of alle functies uit de Android-app beschikbaar zullen zijn op het autogerichte besturingssysteem, blijft vooralsnog onbekend. Flitsmeister staat in de basis bekend om de informatie over flitsers, maar wist de afgelopen jaren door te groeien tot een uitgebreide navigatie-app. Op Android Auto concurreert Flitsmeister met onder andere Google Maps, Waze en TomTom.

Early Access-partners

Een kleine groep ontwikkelaars kreeg direct na de grote Android Auto-update toegang tot de API om een app te ontwikkelen voor het besturingssysteem, waaronder TomTom. Verwacht werd dat pas in 2021 toegang zou volgen voor ontwikkelaars die niet in het Early Access-programma zaten. Dat lijkt naar voren te zijn opgeschoven, waardoor alle Android-ontwikkelaars nu de mogelijkheid krijgen om hun apps geschikt te maken voor Android Auto.

Flitsmeister introduceerde recent een functie om te waarschuwen voor ambulances

Flitsmeister gaf eerder te kennen dat ze de ontwikkelingen van Android Auto nauwgezet in de gaten hielden, waardoor de ontwikkeling van de Android Auto-app snel zou verlopen: “Omdat het een veelgevraagde feature is, gaan we er dan snel voor zorgen dat het dan werkend is met onze app.” Zit jij te wachten op de introductie van Flitsmeister op Android Auto? Laat het ons weten in de reacties, laat daar eveneens weten welke functie uit de Flitsmeister-app niet mag missen op Android Auto.

Flitsmeister

Flitsmeister

Flitsmeister is een applicatie die helemaal rondom flitspalen en snelheidscontroles gebouwd is. Zo is in een oogopslag te zien welke flitsers er bij jou in de buurt ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk