Fietsmodus: fiets veilig en maak kans op prijzen

Fietsmodus: fiets veilig en maak kans op prijzen

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Fietsmodus

De Rijksoverheid wil er met hun nieuwe Fietsmodus-app voor zorgen dat je een stuk veiliger door het verkeer fietst. Voordat je de fiets op stapt moet je de fietsmodus-knop in de app aanzetten en de telefoon uiteraard niet gebruiken tijdens het fietsen. De applicatie detecteert of je de smartphone gebruikt tijdens het fietsen en als je meer dan 1 kilometer fietst zonder je telefoon te bekijken ga je punten verzamelen. Met die punten kun je weer kans maken om verschillende prijzen winnen zoals bioscoopkaartjes, t-shirts of zelfs een fiets.

Fietsmodus

Als je toch je telefoon wilt gebruiken kun je even afstappen en de fietsmodus uitzetten om zodoende je WhatsApp-berichtjes te beantwoorden of iemand even terug te bellen. De app heeft uiteraard een GPS-signaal nodig om te kunnen traceren waar je fietst en via een menu kun je zien hoeveel kilometers je al bij elkaar hebt getrapt en wanneer jij kans maakt om een een bioscoopkaartje, t-shirt of fiets te winnen.

Beschikbaarheid

Fietsmodus is gratis te downloaden door op onderstaande button te drukken, maar vereist wel Android 4.0 of hoger.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk