Family Link nu ook beschikbaar in Nederland en België, Google-accounts aanmaken voor kinderen

Family Link nu ook beschikbaar in Nederland en België, Google-accounts aanmaken voor kinderen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Family Link

In maart 2017 werd de app Family Link aangekondigd door Google. Deze app maakt het mogelijk voor gebruikers onder een bepaalde leeftijdsgrens een Google-account aan te maken. In Nederland is de minimumleeftijd voor een account namelijk 16 jaar. In België is dat 13 jaar. Het is momenteel nog niet mogelijk om een bestaande Google-account te beheren via Family Link: alleen via de dienst aangemaakte accounts kunnen worden beheerd.

Met de Google Family Link-app kunnen ouders de accounts van hun kinderen aanmaken en beheren. Wanneer de kinderen een nieuwe app of game willen downloaden, moeten ze daarvoor eerst toestemming vragen aan de ouder. Deze kan via de Family Link-app worden gegeven.

Naast het geven van toestemming voor het downloaden van een app kunnen de ouders ook het smartphone- of tabletgebruik monitoren. Het is voor de ouders mogelijk om een maximaal aan uren of zelfs minuten in te stellen dat de kinderen de smartphone of de tablet mogen gebruiken. In de applicatie is precies te zien hoeveel elk kind bezig is met specifieke apps en games. De smartphones en tablets van kinderen kunnen ook vergrendeld worden als het bedtijd is, zodat een kind 's avonds en 's ochtends vroeg geen gebruik kan maken van de apparaten. Daarnaast kan de applicatie ook de locatie van het kind bepalen.

Het aanmaken van accounts voor je kind of voor je kinderen is vrij eenvoudig. De applicatie werkt alleen op smartphones of tablets draaiende op Android 7.0 en hoger. Gebruikers in de Verenigde Staten moeten een creditcard opgeven en 30 cent betalen. In Europa is dat iets anders geregeld, hier kun je betalen via de betaalmogelijkheden die je aan je Google-account hebt gehangen. Het bedrag dat je betaalt, is overigens €0,00 dus het is puur ter verificatie van het individu die de app als 'ouder' aanmaakt. Dit dient als een soort digitale handtekening voor Google waarmee je als ouder of verzorger bevestigt dat je een account voor je kind of kinderen aanmaakt. Google controleert niet of je werkelijk wel de ouder of de verzorger bent van de kinderen die een account krijgen.

Beschikbaarheid

Family Link is in een klap beschikbaar geworden in alle Europese landen. Dit heeft alles te maken met de nieuwe privacywet (GDPR) die deze week in gaat. Daarin is het verplicht dat kinderen onder 13 of 16 jaar toestemming krijgen van de ouders om een account aan te maken of zich in te schrijven voor een nieuwsbrief.

Bron: Android Police

Google Family Link voor ouders

Google Family Link voor ouders

Google Family Link is een dienst waarmee ouders een beheerde Google-account voor hun kinderen aan kunnen maken. Met de speciale applicatie is het onder andere mogeli ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk