ES File Manager verwijderd uit Play Store na schandaal bij ontwikkelaar

ES File Manager verwijderd uit Play Store na schandaal bij ontwikkelaar

ES File Manager controverse

ES File Manager was in de begindagen van Android een populaire app om door je bestanden heen te bladeren, maar de afgelopen jaren heerst er veel controverse rond de app nadat het in de handen van verschillende ontwikkelaars kwam. Het begon enkele jaren geleden met dubieuze adware die in de app verscheen. Zo werd bijvoorbeeld het vergrendelscherm ven je telefoon ingenomen door de app zodat reclame kon worden getoond. Eerder dit jaar raakte ook bekend dat een fout in de app kan dienen als een achterpoortje voor kwaadwillenden.

Screenshts van ES File Manager

Oplichting

Nu zijn er een reeks nieuwe schandalen opgedoken in verband met DO Global, de huidige ontwikkelaar van ES FIle Manager, dat weet Android Police. Het bedrijf is een Chinese ontwikkelaar die apps laat publiceren door een bedrijf uit de Verenigde Staten, wat een verkeerd beeld geeft aan gebruikers en indruist tegen het Play Store-beleid van Google.

Daarnaast bevat de app ook software die ervoor zorgt dat advertenties automatisch worden aangetikt, waardoor ze ook adverteerders oplicht. DO Global laat adverteerders betalen voor interacties met hun reclame die niet hebben plaatsgevonden. Deze praktijken gebeuren enkel op de achtergrond terwijl het scherm van je telefoon is uitgeschakeld. Op die manier kan het ook extra impact hebben op de accuduur van je toestel.

Screenshts van ES File Manager

Alternatieven

Google heeft de app nu verwijderd van de Google Play Store, net als zijn ontwikkelaar 'ES Global'. Wie op zoek is naar een vervanger voor deze kwaadwillige app, moet zeker eens kijken naar dit artikel waarin we alternatieven geven voor de applicatie. Google Files mag zeker ook aan die lijst worden toegevoegd. Gebruikte jij ES FIle Manager nog of keek je al langer naar alternatieven? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties