Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

5 tips om extra, gratis opslagruimte voor Dropbox te ontvangen

· 12 maart 2015

Dropbox is een veelgebruikte online cloudopslag om foto's en andere bestanden als back-up te bewaren. Bij inschrijven voor de dienst ontvang je gratis opslagruimte (2GB), maar hoe kun je gratis meer opslag voor Dropbox krijgen? Wij hebben vijf tips voor extra GB's.

1. Zorg dat anderen lid worden (max 16GB)

Dit is voor zowel gebruikers, als voor Dropbox de meest lucuratieve manier om extra opslag te verdienen. Voor elk aangebracht lid verdien je 500MB met een maximum van 16GB. Dit wil dus zeggen dat, als je 32 mensen hebt overgehaald om zich te registreren, je een veelvoud van de initiële 2GB gratis krijgt. Anderzijds moet het natuurlijk ook geen dagelijkse bezigheid zijn om mensen over te halen via jouw referral-link van Dropox te registreren. Hiervoor maak je gebruik van een speciale link die voor jou is aangemaakt en op deze pagina gevonden kan worden (voorbeeldlink van mijn account db.tt/fc8WStdg)

2. 1GB extra opslag in slechts 5 minuten

Na registratie wil Dropbox natuurlijk een zo compleet mogelijk profiel en hiermee is dan ook gratis opslag te verdienen

1. Volg de 'Dropbox tour' - 250MB

2. Connect je Facebook-account - 125MB

3. Connect je Twitter-account - 125MB

4. Volg Dropbox op Twitter - 125MB

5. Schrijf een korte tekst waarom je enthousiast wordt van Dropbox - 125MB

6. Download de Dropbox-app en volg de 'tour' - 250MB

3. Download en installeer Mailbox voor Android (1GB)

Mailbox is een mail-app voor Android die overgenomen is door Dropbox. Deze dienst heeft in 2014 een succesvolle app gelanceerd en de cloudopslagdienst wil je graag belonen om deze te gebruiken. Daarom is er een incentive verbonden aan het installeren en in gebruik nemen van Mailbox. Download Mailbox, installeer deze en wacht totdat je de 1GB gratis opslag hebt ontvangen. Wil je de app niet meer gebruiken, verwijder deze dan simpelweg van je device. Voila, 1GB extra!

4. Zet automatische camera-upload aan in Carousel (3GB)

Carousel is de foto-variant van Dropbox en neemt alle zaken rondom afbeeldingen en video's over. Hiermee kunnen onder andere alle gemaakte foto's en video's direct geüpload worden naar de cloud, zodat er altijd een back-up is, maar ze ook te benaderen zijn vanaf andere apparaten. Hierbij kan er bijvoorbeeld ingesteld worden dat dit alleen via WiFi moet gebeuren, of om accu te besparen alleen als het device aan de lader licht. Daarnaast kunnen foto's gedeeld worden, verschijnen af en toe foto's die exact een jaar geleden gemaakt zijn, maar bovenal geeft Carousel een overzicht van alle gemaakte foto's. Om dit te stimuleren geeft Dropbox 3GB gratis opslagruimte als automatische upload van foto's aangezet wordt. Deze staan altijd privé, wil je ze delen is er altijd een gebruikersactie nodig. Alleen de 3GB willen, maar geen Carousel nodig, dat kan natuurlijk ook. Net zoals bij Mailbox voor Android is de 3GB te verkrijgen, waarna je de koppeling met Carousel weer opzegt.

5. Log in op een (ouder) Samsung-device met je Dropbox-account

Samsung heeft afspraken gemaakt met Dropbox waardoor bepaalde devices in aanmerking komen voor 48GB gratis opslag voor een periode van twee jaar (in bepaalde gevallen één jaar). Exacte informatie over deelnemende devices is hier te vinden, maar het komt erop neer dat smartphones met Dropbox pre-installed over het algemeen mee kunnen doen aan deze actie. Het is dan een kwestie van de Dropbox-app openen, inloggen en enkele minuten later zal het tegoed worden bijgeschreven aan je account. Ook HTC had een dergelijke actie, maar deze liep 31 december 2014 af en is dus niet meer geldig. Aan de Samsung-actie voor gratis Dropbox-opslag is nog geen einddatum gekoppeld. Hou er wel rekening mee dat deze actie slechts één keer per Dropbox-account gebruikt kan worden.

De Samsung Galaxy S6 kan hier bijvoorbeeld geen gebruik van maken naar alle waarschijnlijkheid, hier staat OneDrive van Microsoft geïnstalleerd waar veel extra ruimte wordt gegeven.

Dropbox

Bonus 1: speel een beetje vals

Natuurlijk kan het altijd zijn dat je te weinig Dropbox-ruimte hebt, dan kun je nog altijd een beetje valsspelen. Gmail-adressen kunnen op meerdere manieren gebruikt worden, onder andere door er een +<tekst> achter te zetten. Is je mailadres bijvoorbeeld ditismijnmail@gmail.com, dan kun je er ook van maken ditismijnmail+dropbox@gmail.com. Deze komt in dezelfde mailbox aan, maar wordt door diensten als Dropbox wel als een ander mailadres gezien. Op deze manier kun je dus een nieuw account aanmaken, in principe gekoppeld aan hetzelfde mailadres om zo extra opslagruimte te genereren. Nadeel is wel dat je niet met twee accounts tegelijkertijd ingelogd kunt zijn en dus wellicht moet wisselen.

Bonus 2: schaf Dropbox Pro aan

Wil je er zeker van zijn dat je altijd genoeg opslag hebt, dan is Dropbox Pro de oplossing. Hierbij wordt 1000GB (bijna 1TB) opslagruimte aangeboden voor een kleine € 10 per maand. Betaal je per jaar, dan kost dit € 99 en bespaar je een paar Euro. Zo weet je zeker dat je, zolang er betaald wordt, meer dan genoeg opslag hebt! Om toch een beetje vals te spelen: installeer een proxy zoals bijvoorbeeld Tunnelbear, dan wordt de prijs $ 9,99 in plaats van € 9,99, dit scheelt toch weer zo'n € 0,60 per maand. 

Heb jij nog handige Dropbox-tips om extra GB's te verdienen?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (22)
Bezig met laden van reacties...