Chromecast-ondersteuning voor Google Podcasts wordt uitgerold

Chromecast-ondersteuning voor Google Podcasts wordt uitgerold

Google Podcasts

Google Podcasts werd in juni dit jaar beschikbaar gemaakt in de Play Store. Het is Googles eigen podcast-app die erg nauw geïntegreerd zit in Google Assistent. Als je op het ene apparaat de AW Hangout-podcast beluistert, kan je hem op het andere apparaat met Assistent gemakkelijk hervatten. Verder kan de app afleveringen online beschikbaar maken en oude afleveringen automatisch verwijderen. Je kan ook op je bureaublad snelkoppelingen toevoegen naar je favoriete podcast.

Google heeft nu een nieuwe functionaliteit toegevoegd in zijn app, en het is eigenlijk een feature waarvan je misschien zou verwachten dat ze vanaf het begin deel zou uitmaken van Google Podcasts, namelijk ondersteuning voor Google Cast-apparaten. Denk aan Chromecasts, Google Home-speakers of sommige smart tv's. De functionaliteit dook eerst op in de bèta van de Podcast-app, maar ze wordt nu uitgerold naar de stabiele versie.

Google Podcasts Google Cast

Google Podcasts met het Cast-icoontje rechts bovenaan

Google Cast

De functie werkt precies zoals je zou verwachten. Het bekende Google Cast-icoontje verschijnt en vervolgens kan je het aantikken om te casten. Onderaan je scherm verschijnen er navigatietoetsen waarmee je het casten kan pauzeren en kan zien hoe lang je al in een aflevering zit. Daarnaast verschijnt ook de systeemnotificatie die je meldt dat een apparaat op je netwerk aan het casten is.

Google Cast-ondersteuning in Podcasts maakt voor apparaten als de Google Home-speakers niet zo heel veel verschil, want via Assistent kan je al gemakkelijk eender welke podcast beluisteren, maar voor gebruikers van bijvoorbeeld de Chromecast Audio zal de functionaliteit heel welkom zijn. Zij kunnen eindelijk podcasts beluisteren via hun favoriete luidspreker.

Ben jij het Google Cast-icoontje in de Google Podcast-app al tegengekomen?

Google Podcasts

Via: 9To5Google

Google Podcasts
Met Google Podcasts kunnen Android-gebruikers podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show en af ..

Meer info

Lees meer over:
Tools Google Podcasts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer