Chrome bèta voegt nieuwe home-interface toe met adresbalk onderaan

Chrome bèta voegt nieuwe home-interface toe met adresbalk onderaan

Chrome bèta en home

De vernieuwde interface van home in Google Chrome is niet helemaal nieuw. Eerder zagen we deze al verschijnen in de dev-versie van Chrome. De nieuwe homepage is een stuk cleaner dan de huidige en biedt een aantal opties binnen handbereik. Denk daarbij aan de tabjes die onderaan worden weergegeven met daarin onder andere de geschiedenis en link naar home.

De meest opvallende wijziging is wel de verplaatsing van de adresbalk. In tegenstelling zoals we dat al jaren gewend zijn, is deze naar de onderkant van het scherm verplaatst. Zodra je erop drukt om een URL in te vullen of een zoekopdracht te doen, verplaatst deze naar de bovenkant van het scherm. Op deze manier heb je toch de 'oude' invoermogelijkheden, maar is deze standaard onderaan het scherm gepositioneerd.

Vanochtend heb ik in Chrome Beta met de nieuwe interface gespeeld en moet eerlijk bekennen dat het best prettig is om de navigatiebalk daar te gebruiken. In eerste instantie lijkt het onnatuurlijk, maar het lijkt vrij snel te wennen, zelfs na de app korte tijd gebruikt te hebben. Op onderstaande screenshot zie je de nieuwe interface voor Chrome bèta.

En ik?

De nieuwe lay-out wordt langzaam uitgerold in Chrome Beta, dus de eerste voorwaarde is dat je deze app ook installeert. Dat kan via onderstaande button.

Echter wordt de update met de nieuwe home-interface vanaf de serverkant van Google uitgerold, waardoor het even kan duren voordat deze bij jou beschikbaar is. Op de redactie zijn er een aantal mensen die de interface al hebben, maar zijn er ook toestellen die nog niet beschikken over de nieuwe home in Chrome Beta. Wat vind jij van de adresbalk aan de onderzijde?

Tip: Mark

Chrome Beta
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Deze versie is de ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties