App van de week: Canva, makkelijk ontwerpen op je smartphone

App van de week: Canva, makkelijk ontwerpen op je smartphone

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Canva 

Deze dienst is al een tijdje online in de browser beschikbaar en ik gebruik hem zeer regelmatig. Als je een Chromebook gebruikt, ben je verplicht om online-tools op te sporen om al je werkzaamheden gedaan te krijgen. Zo kwam ik op Canva terecht en ik gebruik deze tool nu al meer dan een jaar.

Helaas had Canva tot voor kort geen apps waarmee je 'on the go' je dingen kon doen of ontwerpen kon downloaden die je online hebt gemaakt. Maar sinds kort is de Android-app eindelijk beschikbaar.

Canva voor Android

Het grootste voordeel van Canva zijn alle designs waarvan de afmetingen al goed zijn. Wanneer je een Facebookcover wil maken dan heeft Canva al de juiste formaten aangegeven en al een aantal designs voor je bedacht. Deze kun je gebruiken en aanpassen maar je kunt ook helemaal met niets beginnen en je eigen ontwerp bouwen.

Er is een voorraad aan afbeeldingen die je gratis kunt gebruiken en een nog grotere voorraad met afbeeldingen waar je voor moet betalen. De prijzen voor deze afbeeldingen liggen rond een dollar maar je kunt al een heel eind komen met de gratis afbeeldingen. Wil je je design helemaal eigen maken kun je ook afbeeldingen van je eigen smartphone uploaden.

Wanneer je een design gekozen hebt, kun je door het klikken op de elementen deze aanpassen op het gebied van vorm, kleur of helemaal weghalen. Ook de teksten kun je aanpassen wat betreft het font en het formaat en ook de plaatsing van de tekst. Alles werkt zeer eenvoudig alleen is het soms wel even prutsen om de kleine onderdeeltjes van een design goed te krijgen.

>>Doe mee met ons Lezersonderzoek!

Canva downloaden

De Canva-app staat nu live in de Google Play Store en synchroniseert met de webversie. Alle designs die je maakt, kun je dus overal gebruiken, en dat is vooral handig wanneer je dingen maakt voor social media. Je kunt ze direct vanaf je toestel delen.

Canva: gratis tool voor foto's en grafisch ontwerp

Canva: gratis tool voor foto's en grafisch ontwerp

Canva is een uitgebreide design-tool waarbij je heel veel vooraf gedefinieerde formaten kunt bewerken tot je eigen design. De app heeft onder andere Facebookcovers, ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk