Betalen met WhatsApp in Nederland komt weer stapje dichterbij

Betalen met WhatsApp in Nederland komt weer stapje dichterbij

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp wil de betaalmogelijkheden in de chatapp breder uitrollen. Nadat betalen al kon in Brazilië en India lijkt nu de Verenigde Staten aan de beurt, maar ook daar stoppen de ambities van Meta niet. Al weten we nog niet wanneer de functie ook naar Nederland en België komt.

Betalen in WhatsApp

In India en Brazilië kan je al langer rechtstreeks betalen vanuit de WhatsApp berichten-app, maar Meta heeft plannen om de mogelijkheid in nog meer landen beschikbaar te maken: te beginnen met de VS. De WhatsApp-ontwikkelaars werken volgens informatie van XDA Developers en WABetaInfo aan een integratie met Novi.

Novi is een digitale portefeuille die onderdeel is van Meta. Uit gelekte screenshots blijkt dat gebruikers hun balans rechtstreeks vanuit WhatsApp kunnen controleren en ook makkelijk een betalingsverzoek aan contacten kunnen versturen. Novi werkt met digitale munten, Pax Dollars genaamd, die gebruikers kunnen omzetten naar Amerikaanse dollars.

De Novi-integratie in WhatsApp

De Novi-integratie in WhatsApp

Bredere beschikbaarheid

Meta heeft al eerder bekend gemaakt dat het al zijn digitale betaaldiensten wil aanbieden met de Novi-naam. Op dit moment is de dienst enkel actief in de VS en in Guatemala, maar er zijn duidelijk plannen om het naar meer landen uit te rollen. Op die manier zullen WhatsApp-betalingen ook breder beschikbaar worden. Wanneer een lancering van Novi in Nederland en België op de agenda staat, is nog niet bekend. Eerder onderzocht WhatsApp al wel de interesse naar een digitale betaaloplossing bij Nederlandse gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Als betalingen in WhatsApp straks breed beschikbaar worden, dan gaat de berichtendienst plotseling meer lijken op zijn Chinese concurrent WeChat. In China is het al erg populair om vanuit een dienst de berichten-app ook in winkels te betalen. Kijk jij ernaar uit om WhatsApp te gebruiken als een betaaloplossing, of wil jij helemaal niet met de functie aan de slag als ze straks beschikbaar is? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk