Dit zijn onze 10 favoriete weerbericht-apps in 2020

Dit zijn onze 10 favoriete weerbericht-apps in 2020

1. AccuWeather

Deze app is al van bij de begindagen van Android één van de top-apps voor weersvoorspellingen. AccuWeather gaat voor nauwkeurige voorspellingen en biedt daarnaast ook veel andere gegevens omtrent luchtdruk en de UV-index. Met zijn recente grote update dit jaar kreeg AccuWeather een nieuw uiterlijk en indeling die meer focust op de weersverwachting op een nauwkeurige verwachting op korte termijn. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

2. Buienradar

Had iemand het over Weer op korte termijn? Dat is precies waar Buienradar zich al jarenlang in specialiseert. Deze populaire Nederlandse app is de go-to applicatie als je wil weten of je zonder een regenjas naar buiten kan. Je ziet niet alleen erg eenvoudig de regenval en het aantal millimeter regen, maar ook een handige satellietweergave van de regenval op jouw locatie. Minder goed aan Buienradar is de interface die ondertussen ietwat gedateerd aanvoelt. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

 3. CARROT Weather

De kans is groot dat je bovengenoemde Apps al wel kende, maar CARROT is een app die ook echt de moeite waard is om uit te proberen. CARROT is namelijk een app met een persoonlijkheid, en standaard is ze gewoon chagrijnig. De app scheldt je regelmatig uit met snedige opmerkingen, maar in de instellingen kan je de persoonlijkheid wel vriendelijker maken. Je kan ook de politieke voorkeur van de app wijzigen en de app bevat ook uitdagingen die je wereldwijd bijzondere locaties op kaart laat ontdekken. Naast al die bijzonderheden, is Carrot ook gewoon een uitstekende allround weerapplicatie. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

4. Appy Weather

Wie toch op zoek is naar een wat meer vriendelijke weerapplicatie, moet zeker eens kijken naar Appy Weather. Deze app bevat een weerpraatje dat begint met 'Goedemorgen', en ze blinkt uit door haar handige interface met een overzichtelijke tijdlijn. Appy Weather komt met een duidelijke omschrijving van de weersverwachting, maar wie toch wat uitgebreidere informatie wil, kan die ook bekijken. Appy Weather is één van de favorieten van onze hoofdredacteur Claudia. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

5. Today Weather

Dit is veruit één van de mooiste apps uit deze lijst, want ze begroet je dagelijks met een leuke foto en het overzicht van de dag. Daarnaast is er een minimalistisch donker thema. Today Weather komt met gedetailleerde overzichten die je in overzichtelijke schema's kan raadplegen. Daarnaast zijn er ook tal van widgets voor je startscherm beschikbaar en je kan zelf een weerprovider selecteren. Je leest hier meer over Today Weather. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

6. Google

De Google-app helpt je niet alleen met zoeken, maar ze bevat ook een kaart met de weersverwachting. Tik erop om het weer van vandaag, morgen of de komende 10 dagen te bekijken. Google komt met een handige uurweergave via een tijdlijn en als je meer details wil zoals over de windrichting en sterkte, kan je die ook gemakkelijk terugvinden door naar beneden te scrollen. De Google-app is volledig gratis.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

7. KNMI

De KNMI voorziet nauwkeurige weersvoorspellingen in alle Nederlandse regio's, en de app bevat ook een uitgebreid weerpraatje dat je kan lezen. Daarnaast vermeldt de app ook voorspellingen voor de komende 14 dagen zodat je met wat meer voorkennis een gezellig hotelletje kan boeken. Minder goed aan deze app is dat ze een nogal oubollig uiterlijk heeft. De app is volledig gratis en ze is de enige uit deze lijst die zowel geen advertenties als in-app aankopen bevat.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

8. Weer & Widget - Weawow

Weawow bevat een leuke interface met veel tabellen en de app laat je kiezen uit tal van widgets die je startscherm opvrolijken. De app komt met een licht en een donker thema en ze is ook speciaal voor tablets aangepast. Daarnaast bevat Weawow gedetailleerde informatie en voorspellingen die je twee weken vooruit laten kijken. De app schenkt ook aandacht aan weerfotografie, want je kan je foto's verkopen op een marktplaats. Weawow is volledig gratis en bevat geen advertenties maar wel in-app-aankopen. Je leest hier meer over Weawow.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

9. Transparante klok en weer

Deze app bevat zoals weersvoorspellingen per uur of dag en ook meer details, maar daarnaast pakt ze ook uit met transparante widgets. Je kan die tot in detail aanpassen met verschillende lettertypes, gegevens en een mate van transparantie die je zelf kan instellen. Transparante klok en weer is één van mijn persoonlijke favoriete weer-apps. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

10. Overdrop

Overdrop zet volledig in op een sterke interface en een mooi uiterlijk. Je kan kiezen tussen verschillende lichte en donker thema's, de app bevat overzichtelijke grafieken en er zijn maar liefst 51 verschillende widgets waarmee je je startscherm helemaal naar voorkeur kan personaliseren. Deze app bevat ook verder een handige functie waarmee je het weer voor de komende 96 minuten in detail kan bekijken. Deze sterke allround-app laat je kiezen tussen drie weerproviders. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

Wat is jouw favoriete app uit deze lijst? Zijn er nog andere weerbericht-apps die je echt kan aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Overdrop - Hyperlocal Weather & Storm Radar
Overdrop zet volledig in op een sterke interface en een mooi uiterlijk. Je kan kiezen tussen verschillende lichte en donker thema's, de app bevat overzicht ..

Meer info

Transparante klok en weer
Deze app bevat zoals weersvoorspellingen per uur of dag en ook meer details, maar daarnaast pakt ze ook uit met transparante widgets. Je kan die tot in detail aanpas ..

Meer info

AccuWeather weerbericht
De naam AccuWeather is niet zomaar gekozen. We zijn in staat om uiterst nauwkeurige (accurate) weersverwachtingen te produceren. Daarom hebben we ons merk “Acc ..

Meer info

Appy Weather (Powered by Dark Sky)
Appy Weather is een weer-app gemaakt door de indie-ontwikkelaar Bardi Golriz. Dit is geen doorsnee weer-app en dat komt voornamelijk door het aparte design. Dit ..

Meer info

Weer & Widget - Weawow
Weer & Widget - Weawow is een weer-app met vele widgets en vele interessante functies. Als je Weawow installeert, kun je als eerste kiezen om de plaatsbepal ..

Meer info

CARROT Weather
CARROT Weather is een Engelstalige weer-bot met een persoonlijkheid, tenminste dat vindt de ontwikkelaar Brian Mueller. En dan hebben we het niet over zo m ..

Meer info

KNMI
KNMI is de officiële app en bevat favoriete plaatsen en er kunnen meldingen voor de dagelijkse weersverwachting en/of waarschuwingen ingesteld worden. Deze ..

Meer info

Today Weather - Verwachting & Radar
Today Weather - Forecast is een mooie en eenvoudige weer-app. De app opent in een beginscherm met minimum en maximumtemperaturen, een kleinde omschrijving en grote f ..

Meer info

Buienradar - weer
De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

Meer info

Google
Google, vroeger Google Now, is één van de apps die Google steeds verder uit aan het breiden is. Niet alleen met de toevoeging van Google Assistant, maar nog veel m ..

Meer info

Lees meer over:
Weer

Plaats reactie

666

0 reacties

Meest gelezen

Black Friday 2020, dit zijn de beste deals!

Black Friday loopt dit jaar vol-le-dig uit de hand, het aantal deals is niet meer bij te houden. Wij gaan jullie helpen door...

Werkt Windows 10 in 2021 met Android-apps?

Volgens geruchten wil Microsoft volgend jaar de ondersteuning van Android-apps in Windows 10 mogelijk maken. De apps zullen d...

Hoe je binnenkort belangrijke apps sneller op een nieuwe telefoon installeert

Je apps overzetten op een nieuwe telefoon vergt veel tijd. Op de Androidworld-redactie weten we daar alles van aangezien we m...

Black Friday in de Google Play Store: heel veel korting op topgames

Deze week is een stormloop van interessante aanbiedingen en kortingen, want vrijdag is het Black Friday. Je kan nu al een hel...

Huawei P Smart 2021 review: zijn achilleshiel ligt open en bloot

Huawei heeft dit najaar voordelige P Smart 2021 geïntroduceerd. De telefoon heeft een modern uiterlijk en hij pakt uit met ee...

PostNL verbetert toegankelijkheid app met nieuwe functies

PostNL introduceert deze maand drie nieuwe functies voor de PostNL-app: de widget, donkere modus en schermlezer. De eerste tw...

LG Wing hands-on: is deze telefoon met twee schermen een hoogvlieger?

De LG Wing is LG’s opmerkelijke, hogere midrange telefoon met twee schermen die draaien. Zo’n schermen in een T-opstelling, i...

CoronaMelder werkt nu ook samen met corona-apps uit andere Europese landen

Er staat een update voor de CoronaMelder-app in de Play Store. Deze update zorgt ervoor dat de app vanaf 30 november ook same...

‘Huawei ziet verkoop met 60 procent slinken in West-Europa’

De verkoop van Huawei-telefoons is in het derde kwartaal van 2020 met 60 procent gedaald. Concurrenten als OPPO en Xiaomi gro...

Black Friday met Xiaomi, bepaal zelf je korting! (ADV)

Xiaomi laat graag zien dat ze een innovatief en origineel merk zijn. Dat zien we terug in de Black Friday-actie die bedacht i...

Lees meer

Net binnen

OnePlus 8 (Pro) ontvangt beveiligingsupdate november en bugfixes

OnePlus rolt momenteel een update uit voor de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. De telefoons krijgen via deze update onder andere d...

‘Huawei P50 krijgt camera met hoogwaardige liquid-lenzen, zo werkt het’

Huawei gaat de smartphonecamera’s van zijn aankomende P50-telefoon uitrusten met liquid lens-technologie. Dat moet zorgen voo...

Black Friday met Xiaomi, bepaal zelf je korting! (ADV)

Xiaomi laat graag zien dat ze een innovatief en origineel merk zijn. Dat zien we terug in de Black Friday-actie die bedacht i...

CoronaMelder werkt nu ook samen met corona-apps uit andere Europese landen

Er staat een update voor de CoronaMelder-app in de Play Store. Deze update zorgt ervoor dat de app vanaf 30 november ook same...

Black Friday 2020, dit zijn de beste deals!

Black Friday loopt dit jaar vol-le-dig uit de hand, het aantal deals is niet meer bij te houden. Wij gaan jullie helpen door...

Lees meer