Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Klaar voor de zomer!

Dit zijn onze 10 favoriete weerbericht-apps in 2020

· 11 juli 2020

Androidworld deelt zijn 10 favoriete apps die het weerbericht delen. Zo zorg jij ervoor dat je deze zomer je plannen helemaal afstemt op de weersverwachting.

1. AccuWeather

Deze app is al van bij de begindagen van Android één van de top-apps voor weersvoorspellingen. AccuWeather gaat voor nauwkeurige voorspellingen en biedt daarnaast ook veel andere gegevens omtrent luchtdruk en de UV-index. Met zijn recente grote update dit jaar kreeg AccuWeather een nieuw uiterlijk en indeling die meer focust op de weersverwachting op een nauwkeurige  verwachting op korte termijn. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

2. Buienradar

Had iemand het over weer op korte termijn? Dat is precies waar Buienradar zich al jarenlang in specialiseert. Deze populaire Nederlandse app is de go-to applicatie als je wil weten of je zonder een regenjas naar buiten kan. Je ziet niet alleen erg eenvoudig de regenval en het aantal millimeter regen, maar ook een handige satellietweergave van de regenval op jouw locatie. Minder goed aan Buienradar is de interface die ondertussen ietwat gedateerd aanvoelt. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

 3. CARROT Weather

De kans is groot dat je bovengenoemde apps al wel kende, maar CARROT is een app die ook echt de moeite waard is om uit te proberen. CARROT is namelijk een app met een persoonlijkheid, en standaard is ze gewoon chagrijnig. De app scheldt je regelmatig uit met snedige opmerkingen, maar in de instellingen kan je de persoonlijkheid wel vriendelijker maken. Je kan ook de politieke voorkeur van de app wijzigen en de app bevat ook uitdagingen die je wereldwijd bijzondere locaties op kaart laat ontdekken. Naast al die bijzonderheden, is Carrot ook gewoon een uitstekende allround weerapplicatie. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

4. Appy Weather

Wie toch op zoek is naar een wat meer vriendelijke weerapplicatie, moet zeker eens kijken naar Appy Weather. Deze app bevat een weerpraatje dat begint met 'Goedemorgen', en ze blinkt uit door haar handige interface met een overzichtelijke tijdlijn. Appy Weather komt met een duidelijke omschrijving van de weersverwachting, maar wie toch wat uitgebreidere informatie wil, kan die ook bekijken. Appy Weather is één van de favorieten van onze hoofdredacteur Claudia. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

5. Today Weather

Dit is veruit één van de mooiste apps uit deze lijst, want ze begroet je dagelijks met een leuke foto en het overzicht van de dag. Daarnaast is er een minimalistisch donker thema. Today Weather komt met gedetailleerde overzichten die je in overzichtelijke schema's kan raadplegen. Daarnaast zijn er ook tal van widgets voor je startscherm beschikbaar en je kan zelf een weerprovider selecteren. Je leest hier meer over Today Weather. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

6. Google

De Google-app helpt je niet alleen met zoeken, maar ze bevat ook een kaart met de weersverwachting. Tik erop om het weer van vandaag, morgen of de komende 10 dagen te bekijken. Google komt met een handige uurweergave via een tijdlijn en als je meer details wil zoals over de windrichting en sterkte, kan je die ook gemakkelijk terugvinden door naar beneden te scrollen. De Google-app is volledig gratis.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

7. KNMI

De KNMI voorziet nauwkeurige weersvoorspellingen in alle Nederlandse regio's, en de app bevat ook een uitgebreid weerpraatje dat je kan lezen. Daarnaast vermeldt de app ook voorspellingen voor de komende 14 dagen zodat je met wat meer voorkennis een gezellig hotelletje kan boeken. Minder goed aan deze app is dat ze een nogal oubollig uiterlijk heeft. De app is volledig gratis en ze is de enige uit deze lijst die zowel geen advertenties als in-app aankopen bevat.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

8. Weer & Widget - Weawow

Weawow bevat een leuke interface met veel tabellen en de app laat je kiezen uit tal van widgets die je startscherm opvrolijken. De app komt met een licht en een donker thema en ze is ook speciaal voor tablets aangepast. Daarnaast bevat Weawow gedetailleerde informatie en voorspellingen die je twee weken vooruit laten kijken. De app schenkt ook aandacht aan weerfotografie, want je kan je foto's verkopen op een marktplaats. Weawow is volledig gratis en bevat geen advertenties maar wel in-app-aankopen. Je leest hier meer over Weawow.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

9. Transparante klok en weer

Deze app bevat zoals weersvoorspellingen per uur of dag en ook meer details, maar daarnaast pakt ze ook uit met transparante widgets. Je kan die tot in detail aanpassen met verschillende  lettertypes, gegevens en een mate van transparantie die je zelf kan instellen. Transparante klok en weer is één van mijn persoonlijke favoriete weer-apps. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

10. Overdrop

Overdrop zet volledig in op een sterke interface en een mooi uiterlijk. Je kan kiezen tussen verschillende lichte en donker thema's, de app bevat overzichtelijke grafieken en er zijn maar liefst 51 verschillende widgets waarmee je je startscherm helemaal naar voorkeur kan personaliseren. Deze app bevat ook verder een handige functie waarmee je het weer voor de komende 96 minuten in detail kan bekijken. Deze sterke allround-app laat je kiezen tussen drie weerproviders. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de apps

Wat is jouw favoriete app uit deze lijst? Zijn er nog andere weerbericht-apps die je echt kan aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (29)
Bezig met laden van reacties...