Google Maps augmented reality-navigatie beschikbaar voor Local Guides niveau 5 en hoger

Google Maps augmented reality-navigatie beschikbaar voor Local Guides niveau 5 en hoger

Augmented reality-wandelnavigatie in Google Maps

Google introduceerde tijdens Google I/O 2018 een nieuwe versie van Maps. Centraal in deze versie stonden de persoonlijke aanbevelingen in de vorm van een nieuw onderdeel in de app 'Voor jou' en het gebruik van 'augmented reality' tijdens de wandelnavigatie. Deze futuristische manier van navigatie legt een laag met objecten over de werkelijkheid heen. Maps gebruikt voor de 'werkelijkheid' de smartphonecamera en voor de objecten worden verschillende pijlen en Maps-markeringen gebruikt. Dit tezamen maakt augmented reality-navigatie tijdens het wandelen mogelijk.

De nieuwe wandelnavigatie zou beschikbaar gesteld worden aan Google Local Guides en diverse tipgevers hebben ons laten weten dat momenteel de eerste uitnodigingen naar Local Guides met niveau 5 of hoger worden verstuurd. Ben jij Local Guide en wil je weten op welk niveau je zit? Neem dan hier een kijkje. Zit je op niveau 5 of hoger? Zorg dan dat je de laatste versie van Maps geïnstalleerd hebt en ga op pad.

Augmented reality-wandelnavigatie in Google Maps

Nieuwe AR-knop bij wandelnavigatie

Local Guides zijn Maps-gebruikers die veel van de informatie in Google Maps up-to-date houden. Denk hierbij aan het aanpassen incorrecte openingstijden bij café's, het toevoegen van foto's en video's toe bij restaurants, het achterlaten van reviews enzovoorts. In ruil hiervoor krijgen punten maar ook extraatjes in de vorm van een herkenbare Local Guide-badge in Google Maps, toegang tot een speciale Google Maps-app of een gratis Google Home Mini.

Voor wandelaars

Augmented reality-wandelnavigatie binnen Maps is specifiek bedoeld voor wandelaars. Vanuit veiligheidsoogpunt zal het niet in de auto gebruikt kunnen worden. Daarnaast toont Maps tijdens het wandelen met augmented reality-navigatie waarschuwingen om je telefoon weg te doen en op te letten op het verkeer.

Het is niet bekend wanneer augmented reality-wandelnavigatie binnen Maps voor iedereen beschikbaar komt.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties