9292-app crasht als je geen toestemming voor locatie geeft, en nu? [update]

9292-app crasht als je geen toestemming voor locatie geeft, en nu? [update]

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

9292 crash

De 9292-app wordt door veel mensen gebruikt om op te zoeken hoe ze zich door het OV moeten bewegen. Gisteren heeft de app voor Android een update gekregen. Hierbij is eindelijk toegevoegd dat er pas om toestemming van je locatie of contacten wordt gevraagd als de app deze daadwerkelijk nodig heeft. Dit is al sinds Android 6.0 Marshmallow in 2015 in Android ingebouwd om de privacy beter te regelen.

9292 vroeg echter tot de vorige update slechts éénmalig permissie voor deze zaken, namelijk tijdens het installeren in de Google Play Store. Google wil sinds 2015 dat apps voor permissies, zoals toegang tot je microfoon, camera of interne geheugen, los gaan vragen in plaats dat je alles in één keer accepteert. Apps kunnen - als deze goed zijn gebouwd - prima omgaan met deze flexibele instellingen voor permissies: wil je WhatsApp gebruiken zonder dat de app bij je microfoon of camera kan, dan kan dit gewoon en crasht de app niet. Bij 9292 kon je achteraf via instellingen ook nog de toegang tot de locatie intrekken en bleef de app gewoon functioneren, al kreeg je wel een waarschuwing dat de app mogelijk niet goed kon werken.

9292 app crash toestemming

Nu is de 9292-app eindelijk geschikt gemaakt voor het nieuwe permissie-systeem. Hier gaat het echter mis. Als je nu geen toegang meer geeft tot je locatie zal de app niet meer werken. Als je voor het eerst de pop-up krijgt om 9292 toegang tot je locatie te geven zal deze de hele tijd blijven terugkomen, tot je aangeeft 'niet meer vragen.' Klik je echter hier op en op weigeren, dan zal de app simpelweg vastlopen en niks meer doen.

Zelf heb ik ook last van de bug, en ben ik niet de enige: in de afbeelding hierboven kan je zien dat er tig reviews in de Play Store hetzelfde probleem melden.

9292 app crash toestemming

Een oplossing is op dit moment niet voorhanden: de app opnieuw installeren werkt niet. Het probleem ligt echt bij de app zelf. Het enige wat je kan doen is via instellingen > Apps > Alle apps > 9292 > machtigingen > locatie aanvinken. Dit is echter een tijdelijke work-around en geen goede oplossing voor de lange termijn. Als je je locatie echt niet wilt delen kan je nog altijd de NS-app of Google Maps voor je busritjes gebruiken. Het is te hopen dat de ontwikkelaar achter 9292 snel een fix uitbrengt om dit probleem op te lossen, want deze situatie is wel heel 2015!

9292 tweet crash Android-app

[Update 14.00: 9292 laat in een tweet weten dat ze op de hoogte zijn van de situatie en met een update zullen komen. Tot die tijd kunnen gebruikers de site gebruiken. Het is nog niet duidelijk wanneer de update voor gebruikers beschikbaar zal zijn]

9292-app update locatie crash

[Update 20.30: er is een update in de Play Store gezet waardoor je vanaf nu weer een reis kan plannen zonder je locatie te delen. De app kan daarom vanaf nu weer normaal gebruikt worden!]

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292 bestaat dit jaar 30 jaar en is expert in reisinformatie. Het bedrijf staat voor betrouwbare en actuele reisinformatie voor de reizigers in heel Nederland en vla ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk