Wil je deze zomer gaan kamperen, dan kan je je voorbereiden met behulp van de apps op je telefoon. We bespreken zeven onmisbare apps waarmee je je vakantie kan plannen en ook het onderste uit de kan haalt. Voor wandelaars en avonturiers, maar ook wie gewoon lang en gestrekt in het zonnetje wil liggen op de camping. Dit is ons overzicht.
1. AccuWeather
Over deze app zijn vast niet veel woorden benodigd, want het is een van de populairste weerbericht-apps en ook een van onze favorieten. in AccuWeather bekijk je niet alleen het weer van de dag zelf, maar je ziet ook voorspellingen voor de komende week. De app kan zelfs al schattingen geven voor de komende twee maanden, al moet je daarmee uiteraard voorzichtig zijn.
Toch is AccuWeather een handige weerbericht-app om de periode van je vakantie te kiezen, maar ook tijdens je vakantie kan deze app je uit de nood helpen. Sinds zijn grote update van vorig jaar is er de MinuteCast-functie, en daarmee krijg je accurate voorspellingen over de neerslagkansen in de komende vier uur. Zo ontdek je of je die wandeling op een dag met wisselvalig weer beter voor de middag doet of tijdens.
2. Van and Camping App Eu
Het weer zit je mee? Hoog tijd dan om te kijken waar je precies je je tent of camper kan zetten. Van and Camping App Eu bevat meer dan 25.000 locaties in Europa, en dan gaat het zowel om officiële staanplaatsen als de gratis ‘wilde’ locaties. Handig is ook dat deze app staanplaatsen en campings kan zoeken in je omgeving, en je kan ook meteen recensies lezen en foto’s bekijken. Gebruik ook de vele filteropties om de juiste vakantieplaats te zoeken.
3. Camping Checklist
Je weet waar je heen wil? Klaar om je trekkersrugzak of koffer te maken. Camping Checklist is een ontzettend eenvoudige app die alle voorwerpen bevat die je nodig hebt om erop uit te trekken. Mis je nog dingen op deze lijst, dan voeg je ze gewoon toe. Zijn er nog zaken die je eerst moet kopen, dan kan je een labeltje toevoegen aan dat punt. Deze app helpt kan zelfs je vergeetachtige vrienden helpen, want je kan jouw lijstje uploaden en delen met anderen zodat ook zij zeker niets vergeten.
App niet meer beschikbaar
com.productions.campingchecklist
4. HERE WeGo
Zodra je je spullen hebt gepakt, ben je klaar om te gaan. De kans is groot dat je met apps als Waze of Google Maps aan de slag gaat voor je navigatie, en dat zijn ook prima opties. Alleen is HERE WeGo een absolute top-app als het aankomt om offline-kaarten. Je kan namelijk heel vlot en specifiek de gebieden downloaden die je nodig hebt. Je kan een heel land downloaden of enkel één provincie. Dat werkt een stuk omslachtiger als je hetzelfde wil doen in Maps. Daarnaast is HERE WeGo nog steeds een prima en complete navigatie-app.
HERE WeGo Maps & Navigation
HERE Europe B.V.
5. Komoot
Een van onze favoriete apps voor fiets- en wandelplezier blijft Komoot. Je kan per bestemming interessante routes op ontdekken die een stuk gedetailleerder zijn dan wat je kan vinden in Google Maps. Komoot toont namelijk ook de interessante wandelpaden waarmee je offroad kan gaan.
Leuk is dat je in Komoot uitgestippelde wandelingen vindt die door gebruikers zijn gemaakt, inclusief omschrijvingen en foto’s. Je krijg ook informatie over de moeilijkheidsgraad van het traject, de afstand en de geschatte tijd die benodigd is.
Komoot heeft ook een betalende versie met nog meer mogelijkheden, waaronder Live Tracking. Zo kan je je locatie in real-time delen met vrienden en familie. In dit artikel bespreken we uitgebreid alle functies van Komoot.
6. Offline Survival Manual
Voor de grootste avonturiers is er de Offline Surival Manual. Kom je in een situatie waarin je zonder drinkbaar water zit? Deze gids toont wat je dan moet doen. Hoe maak je best vuur zonder aanmaakblokjes of een aansteker? Hoe stelp je een open wonde? Hoe maak je het beste een schuilplaats voor een hevige regenbui? Op al deze vragen vind je een goed antwoord dankzij deze app. En zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze gids ook zonder internetverbinding.
7. Fishbrain
Klaar om een dagje te gaan vissen om vakantie? Met Fishbrain wel, want deze apps helpt je om de beste plekjes te vinden om je hengel uit te zwaaien. Je kan geschikte plaatsen zoeken op basis van het soort van vis dat je wil vangen, en in de kalender kan je ontdekken in welke seizoenen je de beste kans maakt om dat soort van vis boven te halen.
Je kan ook al je vangsten rapporten in de app om zo een logboek samen te stellen, en er is ook de mogelijkheid om vrienden toe te voegen en te zien waar zij aan het vissen zijn. De beginnende visser vindt ten slotte alle benodigde tips in deze app.
Heb jij dit jaar plannen met je tent of camper, en zijn er nog andere apps die jij kan aanbevelen die voor elke vakantie onmisbaar zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Themaweek op Androidworld
Dit artikel is onderdeel van de themaweek over vakantie op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram of Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!
Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Als alternatief voor Accuweather ben ik Weather Radar & Forecast (pro) gaan gebruiken. Die is naar mijn mening iets betrouwbaarder en accurater. Daarnaast heb je de radar functie, waarin je ook makkelijk kunt zien hoe hard, en waar vandaan de wind komt. Handig als je je tentje probeert op te zetten!
Hoe heb ik het overleeft zonder mobiel op de camping??
Het kan aan mij liggen hoor maar ik krijg licht de indruk dat AW de laatste tijd tal van apps promoot.