7 datingapps om van je vrijgezellenstatus af te komen

7 datingapps om van je vrijgezellenstatus af te komen

Daten

Als vrijgezel zul je toch de hort op moeten, wil je weer aan de man of aan de vrouw willen. Veel vrijgezellen gebruiken hier in eerste instantie een app of online dienst voor. Daarna begint pas het het IRL daten. Wij hebben 7 datingapps die momenteel populair zijn in Nederland voor je op een rij gezet.

Natuurlijk zijn we benieuwd welke app onder de vrijgezelle Androidworld-lezers wordt gebruikt en of deze in het lijstje hieronder voorkomt. Laat het weten in de reacties. Dit mag ook anoniem.

7. YoCutie ♥ 100% Gratis App

YoCutie werkt met zogenaamde Yo's. Je veegt door de vele profielen en geeft ze een Yo als je geïnteresseerd bent. Inloggen kan via Facebook, Google of via registratie in de app. Vervolgens vul je allerlei gegevens in zoals woonplaats, baan, roker, kinderen en natuurlijk interesses en hobby's. Het leuke hier is dat je een korte video kunt maken en uploaden naar je profiel. Vervolgens kun je beginnen met chatten. In de chat is ook meteen de support te vinden mocht je tegen een probleem aanlopen. Voor het chatten kun je filters instellen op leeftijd, geslacht en afstand. Deze app is gratis en bevat geen in-app-aankopen.

6. OkCupid Dating

Inloggen kan via Facebook of via registratie in de app. De app start met een aantal vragen over met wie je uit zou willen gaan en met wie absoluut niet. Daarna word je profiel samengesteld en krijg je suggesties voor dates via een 'special blend' of via een match op basis van percentage. Dan is er nog een tab met actieve gebruikers, nieuwe gebruikers, 'vijanden' (mensen die totaal geen match zijn en misschien daarom wel interessant) en vrijgezellen in de buurt. Verder is er nog de 'Quickmatch' waar je kunt vegen tussen profielen. Ook in deze app is een uitgebreid filter aanwezig. OkCupid is alleen in het Engels.

5. Mingle - Ontmoet, Chatten

Mingle bevat flash-chatberichten die naar verloop van tijd verdwijnen en werkt voornamelijk met videoberichten om de authenticiteit van de gebruikers zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Verder worden er coins gebruikt om extraatjes te kunnen kopen. Inloggen kan via Facebook, SMS of via registratie in de app. In het scherm met profielen kun je op het hartje klikken om te kijken of er een match is of op 'Hi' drukken om meteen te praten. Verder kun je zoeken op tags om zo het overzicht wat te beperken. Mingle heeft ook aparte 'Kamers' om met meerdere mensen te chatten. Verder is er een tab met je privéberichten en eentje om je profiel in te richten. Irritante gebruikers kunnen geblokkeerd en gerapporteerd worden.

4. Mint - ontmoet mensen dichtbij

Mint richt zich op mensen bij jou in de buurt. Inloggen kan alleen via Facebook. Je profielfoto's en wat gegevens worden vanuit Facebook overgenomen. Verder kan in het profiel de afstand en leeftijd waarop moet worden gezocht worden aangepast evenals notificaties en geblokkeerde gebruikers. Vervolgens kun je in het beginscherm gaan swipen tussen profielen, een 'hartje' geven of meteen chatten. Er is nog een overzicht met chats en een lijst met je bewonderaars en favorieten. Handig is ook de knop die actieve gebruikers weergeeft.

3. Hitwe - meet people for free

Hitwe, een Engelstalige app, bevat een feed waar je mensen kunt 'liken' of meteen met ze kunt chatten of sticker versturen. Inloggen kan via Facebook of via registratie in de app. Je kunt ook zoeken aan de hand van een redelijk beperkt filter. Verder bevat de app een 'People Nearby-overzicht met mensen in de buurt en een lijst met Top-users. Hitwe is naar eigen zeggen geheel gratis.

2. Badoo

Badoo is één van de bekendste en meest uitgebreide apps om mensen te ontmoeten en bevat een leuk spelelement met medailles en scores. Inloggen kan via Facebook, Google+ of via registratie in de app. Je kunt ook je social media-accounts als Twitter koppelen om 'toegang te krijgen tot de populairste vrouwen of mannen'. Daarnaast kun je je profiel laten verifiëren om zo alleen met geverifieerde gebruikers in contact te komen. Badoo is bedoeld om nieuwe vrienden te maken, te chatten of te daten. De app werkt met credits waarmee je er bijvoorbeeld voor kunt zorgen om door meer mensen gezien te worden of superkrachten te activeren. Deze credits kun je in de app aanschaffen. Ook kun je mensen in de buurt zoeken, maar een uitgebreid filter ontbreekt hier. Dan is er nog een kennismakingsspel waar je met een 'hartje', 'crush' of 'kruisje' kunt aangeven wat je van iemand vindt. Op een profiel kun je meteen een cadeau sturen naar iemand en zien welke medailles en score de persoon heeft.

1. Tinder

Tinder is ons land dan toch echt wel de meest populaire app op mensen te ontmoeten. Je kunt in de app inloggen met een Facebook-account, maar ook met je telefoonnummer. Tinder draait ook om het ontmoeten van interessante mensen in de buurt. Je kunt er naar rechts swipen om iemand leuk te vinden, naar links is overslaan. Heeft de ander bij jou ook naar rechts geveegd, dan is er een match! Ook hier vinden we 'hartjes', 'kruisjes', 'super likes' et cetera. Alleen dan kun je beginnen met chatten. In Tinder kun je ook een groep met vrienden aanmaken (kun je meteen zien wie van je Facebookvrienden tinderen) en met andere groepen op stap gaan. Tinder is vrij basic en overzichtelijk, bevat 'boosts' die je in de app kunt kopen om bijvoorbeeld een topprofiel te worden of je schaft Tinder Plus aan voor nog meer mogelijkheden.

De gegevens in dit artikel zijn verzameld via App Annie. Voor het installeren van deze apps moet je tenminste 18 jaar zijn.

Lees meer over:
Dating

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties