Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

5 Apps voor de liefhebber van.... tv-series

· 15 juni 2013

Als liefhebber heb je graag het neusje van de zalm en de kers op de taart. Wekelijks vullen wij dan ook elke zaterdag een artikel met unieke, handige of prachtige apps en/of games voor de liefhebbers. Gezien het aantal tv-series at goed draait lijkt dit tegenwoordig wel de enige bezigheid die mensen hebben. Tijd voor ons om eens een lijstje apps te maken die het volgen van je favoriete show nog leuker en gemakkelijker maken.

Cliffhanger

Om te beginnen echt de mooiste app van allemaal: Cliffhanger voldoet aan de ontwerprichtlijnen voor Android en voelt bij het eerste gebruik meteen geweldig aan. De functie van de app is het bijhouden welke afleveringen je hebt gezien. Op de snelheid waarmee ik mijn uitzendingen bekijk, is het ideaal om goed te weten waar je in het seizoen zit. De interface heeft nog het meeste weg van Hangouts, in combinatie met de vorige Google Play Store. Een menu aan de linkerkant waar je toegevoegde series in staan en een pagina vol met shows die als tegels je scherm vullen. Het enige minpunt van de app is wat mij betreft het missen van een synchronisatie met een dienst als Trakt.TV, waardoor je na een reset van je toestel alles weer zou moeten instellen. Een extra pluspuntje is wel de mooie koppeling met IMDB, je gaat onder het gevoel te hebben dat je de app verlaat naar IMDB. Deze functie werkt ook in combinatie met YouTube waar een deze app probeert de uitzending voor je op te zoeken. Helaas werkt dit meestal niet zo goed omdat de meeste aflerveringen niet op YouTube staan. 
 
Downloaden kan hier.
 
 

Traktoid

Deze Trakt-client waarmee je kunt bijhouden wat je kijkt, heeft een bloedsnelle synchronisatie naast een mooie manier van presenteren van je shows. Zelf vind ik het jammer dat hij de shows niet op het beginscherm opent maar dat is dan ook wel het enige minpuntje. Aan de hand van de door jou geselecteerde shows zijn er suggesties en een kalender waarmee je direct kunt zien welke uitzendingen voor jou de komende tijd interessant zijn. 
 
Downloaden kan hier.
 
  
 

SeriesGuide

Deze app doet in de basis hetzelfde als Cliffhanger maar biedt naast een hele fijne interface en een werkende Trakt.TV-koppeling ook widgets. Deze widgets draai ik op mijn lockscreen om te zien of er alweer nieuwe uitzendingen van mijn favoriete tv-shows te zien zijn. SeriesGuide is mijn Trakt.TV-client, omdat hij naast dat hij ontzettend snel is ook nog eens een fijne interface heeft. De app ziet er minder mooi uit dan Cliffhanger, maar heeft daarentegen een goede synchronisatie en zelfs een filmssectie, zodat ik echt nooit meer op zoek hoef naar een andere registratie-app. Leuk is ook dat de ontwikkelaar via Google+ een pagina bijhoudt waar je mee kan doen met bètatests via de nieuwe testmogelijkheden van Google Play. Als extraatje is er ook nog een +-app te koop, waarmee je onder andere kan registreren als je een serie voor de tweede keer bekijkt.
 
Downloaden kan hier.  
 

TV Series 

De laatste tv-show-app waarmee je je vorderingen kunt volgen is TV Series. Deze app heeft net als de twee eerste apps een aardig design gebaseerd op het standaarddesign van Android. Ik mis zelf de synchronisatie met een bekende dienst als Trakt.TV en als je een account aan gaat maken, zie je niet direct bij wie je dat doet. Als je eenmaal een account hebt draaien, werkt het wel maar heb je nog steeds geen idee waar precies. Toch heeft de app ook zijn sterke punten: je kunt notificaties tot in het overdreven instellen net als hoe de kaarten met afleveringen er uit zouden moeten zien. Dit is voor de instellingenfreak dus echt de fijnste app. 
 
Downloaden kan hier.  
 
 

The Bro Code

Deze app staat eigenlijk voor alle apps die je kan vinden voor je favoriete tv-series. Deze app is er voor 'How I Met Your Mother'. Er zijn talloze apps te vinden, van de Whip Soundboard tot een Play Book-app waar je de trucjes van Barney Stinson nog eens kan nalezen. Elke populaire serie heeft wel een soundboard-app in de Play store staan. The Bro Code wordt door Barney Stinson bij zich gedragen als zijn eigen reglement voor al zijn vrienden ofwel Bros. Met deze app zouden zijn vrienden zich nooit hebben vergist, of toch wel? Soms lijkt het alsof de regels door Barney zelf ter plekke worden verzonnen. Het boek werkt bijna magisch maar de app houdt enkel een verzameling bij van alle eerder uitgesproken Bro Code-regels. Heb je een favoriete TV Serie, tik dan de naam gerust eens in in de Play store en bekijk wat je allemaal mist.
 
Downloaden kan hier.
 
 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (12)
Bezig met laden van reacties...