5 gratis apps om e-books te lezen op je Android-telefoon

5 gratis apps om e-books te lezen op je Android-telefoon

Annelies Vanlinthout

door Annelies Vanlinthout

Laatst geüpdatet

Een goed boek kan na een lange werkdag en in de weekend e perfecte ontspanning opleveren. Anderzijds kan je je ook iets helemaal nieuw leren door je in een e-book te verdiepen. Wij sommen vijf sterke e-readers op.

1. eReader Prestigio: Lezer

eReader Prestigio is al enkele keren van naam veranderd, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de app. De app ondersteunt bijvoorbeeld heel wat bestandsformaten van e-books: epub, mobi, pdf, html, txt en Adobe DRM? Daarnaast is zowat alles is aanpasbaar: de kleur van het scherm, de lettergrootte, de marges. De app ondersteunt meer dan 25 talen, heeft een nachtmodus, ondersteuning voor boeken uit cloudopslag en een voorleesfunctie.

eReader Prestigio laat je zelfs kiezen welk systeem voor tekst-naar-spraak je wil gebruiken voor het voorlezen. Sommige opties zijn wel betalend. Naast je eigen boeken kan je ook toegang krijgen tot een bibliotheek van meer dan 1 miljoen e-books in 25 verschillende talen. De app bevat ook 48.000 gratis boeken.

eReader Prestigio is gratis te downloaden, maar de app bevat wel advertenties. Je kan die voor 4,99 euro laten verwijderen.

eReader Prestigio: Lezer

eReader Prestigio: Lezer

eReader Prestigio is al enkele keren van naam veranderd, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de app. Zowat alles is aanpasbaar: de kleur van het scherm, de let ..

2. Kobo Books - eBooks en luisterboeken

Kobo is een bekende Canadese fabrikant van e-readers, maar het bedrijf heeft ook een Android-app. Je kan daarmee een keuze maken uit een bibliotheek van 6 miljoen boeken in verschillende talen, en Kobo pakt ook uit met een gratis aanbod. De app legt daarnaast ook een sterke focus op luisterboeken en de app is ook sterk in het aanbevelen van boeken op basis van wat jij graag leest. De app laat je ook je eigen e-book-bestanden importen en ze biedt ondersteuning voor: epub, pdf, txt, html, mobi, jpeg, bmp, png, tiff en gif.

Wat de reader betreft, komt Kobo met een aantal functies die het lezen comfortabel moeten maken. Er is een nachtmodus, je kan de lettergrootte naar wens aanpassen en je kan het scherm van je telefoon vastzetten om automatisch draaien te voorkomen. De app heeft ook een handige speler voor luisterboeken met een slaaptimer.

Related articles

Je kan Kobo gratis downloaden, maar de app heeft ook een maandelijks abonnement genaamd Kobo Plus dat je toegang geeft tot 250.000 boeken. Het abonnement is verkrijgbaar vanaf 9,99 euro per maand.

Kobo Books - eBooks en luisterboeken

Kobo Books - eBooks en luisterboeken

Sluit je aan bij miljoenen boekenliefhebbers van overal ter wereld en krijg toegang tot jouw eigen, draagbare leeswereld. Ga voor lezen zonder boekenplanken en neem ..
5 gratis apps om e-books te lezen op je Android-telefoon

3. PocketBook reader

PocketBook reader is een app die al enige tijd meegaat en met reden. Ze is misschien wel de meest veelzijdige app uit deze lijst. In totaal werkt PocketBook met 19 ondersteunde formaten waaronder speciale formaten voor strips. Je kan ook bestanden vanuit de cloud uploaden.

Verder is er ondersteuning voor luisterboeken, en de app laat je zelfs notities nemen tijdens het beluisteren van een boek. PocketBook laat je zijn ingebouwde tekst-naar-spraak-systeem gebruiken of je kan een app naar keuze uit de Play Store downloaden. Ook de reader zelf bevat tal van instellingen waarmee je je leeservaring naar wens kan aanpassen, en je kan ook boeken vertalen met een ingebouwde vertaler

PocketBook is volledig gratis en bevat geen advertenties. Het verdienmodel van de app bestaat volledig uit de verkoop van boeken en de verkoop van zijn eigen e-readers.

PocketBook reader free reading epub, pdf, cbr, fb2

PocketBook reader free reading epub, pdf, cbr, fb2

PocketBook is een app die al enige tijd meegaat en met reden. Hij ondersteunt de meeste eBook en comic extensies en zelf Adobe DRM. De interface is complee ..

4. Kindle

Kindle van Amazon staat eveneens bekend om zijn e-readers, maar je kan je boeken ook in de Android-app terugvinden. Kindle bevat miljoen boeken waarvan naar eigen zeggen duizenden gratis zijn. De app laat je ook telkens het eerste hoofdstuk lezen van boek alvorens je beslist over een aankoop.

Kindle zet ook sterk in op Nederlandse boeken en studieboeken. Studenten kunnen bij hun e-books ook makkelijk aantekeningen toevoegen of tekst markeren. Verder zijn er beperkte personalisatiemogelijkheden in de app en de app werkt ook vlot samen met e-readers van Amazon. Wie graag eigen boeken toevoegt aan Kindle moet er wel op letten dat de app niet alle bekende formaten ondersteunt. Kindle werkt met: do(cx), kpf, epub, html, mobi, rtf, txt en pdf.

Related articles

Amazon Kindle is gratis te installeren. In andere landen heeft Amazon een Unlimited-abonnement dat toegang geeft tot een grote bibliotheek aan boeken, maar die formule is in Nederland nog niet beschikbaar.

Kindle

Kindle

Kindle is één van de bekendere e-book readers welke er bestaan. Kindle, bekend van Amazon's eigen Kindle reader maakt het met Kindle for Android mogelijk om de Kin ..

5. ReadEra - ebook reader pdf, epub, word  

ReadEra is een e-reader zonder eigen winkel. De bedoeling is dat je zelf bestanden aan de app toevoegt en dan geniet van ReadEra's handige sorteeropties. De app heeft alle tools om structuur in je bibliotheek te brengen aan de hand van labels, sorteeropties en verzamelingen die je kan maken.

Verder ondersteunt ook deze app veel formaten: pdf, epub, doc(kx); rtf; mobi, azw3, djvu, fb2, txt, odt en chm. Je hoeft in de app geen account te maken en de reader bevat voldoende personalisatieopties met verschillende thema's en lettergrootten. De app werkt ook met inhoudsopgaves waarmee je makkelijk doorheen een boek navigeert. Tot slot kan je in ReadEra nog de split-screen-modus gebruiken waarmee je twee boeken naast elkaar kan openen.

Related articles

ReadEra is volledig gratis en advertentievrij. Omdat de app ook zelf geen boeken of e-readers verkoopt, kan je de ontwikkelaars enkel steunen door de premium versie van de app aan te schaffen. Voor de prijs van 10,99 euro krijg je toegang tot nog meer geavanceerde functies.

ReadEra - ebook reader pdf, epub, word

ReadEra - ebook reader pdf, epub, word

Download je je ebooks graag elders, maar zoek je in de eerste plaats een degelijke apps om ze te lezen? In dat geval introduceren we graag ReadEra. De app laat je bo ..
5 gratis apps om e-books te lezen op je Android-telefoon

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk