Het wordt binnenkort misschien zelfs op pinapparaten mogelijk gemaakt: later betalen. Waar het eerst vooral iets was bij online kledingwinkels, zien we ‘later betalen’-opties steeds vaker voorbij komen. Zelfs concertkaartjes hoef je niet meer mis te lopen, dankzij een samenwerking tussen Ticketmaster en Klarna. Welke apps om achteraf te betalen zijn er zoal?
Riverty
Riverty is een vreemde naam, maar het is zeker geen vreemde in deze tak van sport. Riverty is wat vroeger Afterpay was en je kunt het gebruiken om later te betalen, maar wel binnen 14 dagen. Je kunt de betaling ook nog eens pauzeren voor 14 dagen, mocht je iets retour willen sturen. Riverty biedt voor zover bekend geen verkoopbescherming, dus als je je bestelling niet ontvangt, kan het voorkomen dat je alsnog moet betalen of met de webshop zelf in conclaaf moet gaan. Als je meerdere kleinere bedragen hebt openstaan, dan kun je daar in deze app een handig overzicht van vinden. Ook kun je in de app retouren regelen.
Lees verder na de advertentie.
Klarna
Klarna biedt die verkoopbescherming wel en geeft je ook een langere tijd om achteraf te betalen. Met Klarna moet je binnen 30 dagen betalen en je kunt een pauze inlassen van 21 dagen, mocht je een retour willen zenden. Kortom, je kunt meer dan anderhalve maand genieten van een product, zonder dat je ervoor betaalt. Om te zorgen dat je jezelf niet in de schulden werkt zijn er bij de meeste Pay Later-diensten beschermingsmechanismen ingebouwd, waaronder eentje waarbij je niet meerdere openstaande rekeningen kunt hebben. De app van Klarna is aanzienlijk uitgebreider dan die van de concurrentie, omdat je er ook in kunt shoppen en cashback kunt gebruiken bij bekende merken als LEGO en Nike.
Klarna | Shop now. Pay later.
Klarna Bank AB (publ)
Billink
Billink is van het motto ‘eerst zien, dan betalen’. Het werkt samen met onder andere Loavies, Yoursurprise, Allekabels en Dekbeddiscounter, Het bied aankoopbescherming en net als bij Riverty heb je 14 dagen om te betalen. Billink voert een kreditwaardigheidscheck uit en kan je op basis daarvan eventueel weigeren. Deze kredietcheck is waarschijnlijk ongeveer zoals op Klarna, waar vooral intern wordt gekeken of je wel betaalt en geen openstaande rekeningen hebt bij die geldverstrekker. Immers is dat wel wat het is: een geldverstrekker, en die kunnen te laat betalen vaak van flinke boetes voorzien, dus betaal op tijd.
Lees verder na de advertentie.
Paypal
Paypal werkt wel even anders dan de bovenstaande apps: het is ook helemaal niet gestart als een app om achteraf te betalen. Paypal is simpelweg een manier om online te betalen. Toch kun je ook met deze app later betalen: het is namelijk mogelijk om je betalingen over een periode te spreiden. Verder kun je Paypal handig gebruiken om naar iemand geld over te maken van wie je alleen het e-mailadres weet. Of iemand geld aan jou laten overmaken zonder dat je je hele bankgegevens hoeft te overleggen: iets wat vooral handig is met mensen uit het buitenland, omdat zij geen Tikkie hebben.
Achteraf betalen lijkt onschuldig, maar het is niet zonder risico’s. Kies dus niet zomaar voor deze manier van betalen, want het kan wel degelijk het begin zijn van financiële problemen. Het is uiteindelijk aan jezelf om deze keuze te maken, maar zet als je het gebruik in je agenda wanneer je het uiterlijk moet betalen. Deze platforms waarschuwen je ook wel, maar mocht dat om wat voor reden dan ook niet gebeuren, dan heb je zelf in ieder geval je zaakjes op orde.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten