Sony Xperia 5 III

Review

Sony Xperia 5 III - specificaties

De Xperia 1 III en Xperia 5 III zijn Sony's premium smartphones van 2021. Beide zijn voorzien van de krachtige Snapdragon 888 en hebben daardoor ook 5G-ondersteuning. Het camerasysteem is wederom ontwikkeld in samenwerking met mensen van Sony Alpha-camera’s en gecombineerd met drie ZEISS-objectieven.

De Xperia 1 III en Xperia 5 III hebben een camera-set-up met drie camera's en de bekende drie brandpuntafstanden: 16mm, 24mm, en 70mm. De laatste is een Dual PD-sensor en daarmee kan je de brandpuntafstand aanpassen van 70 millimeter tot 105 millimeter. De telefoons hebben met deze Dual PD-sensor een primeur in de smartphonewereld.

Geschikt voor gamers en filmmakers

De Xperia 5 III heeft een 6,1 inch 21:9 CinemaWide HDR OLED-display van 120 Hz. Het paneel heeft daarnaast een touch sampling rate van 240 Hz. Hij is hierdoor volgens Sony uitermate geschikt voor gamers. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om de witbalans aan te passen. Dit vermindert de belasting op de ogen en biedt meer comfort tijdens het gamen. 

Gamers kunnen tevens bedraad hun favoriete headset aansluiten via een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Sony voegt ook een audio-equalizer toe die voetstappen en geweerschoten kan versterken. En voor gamers in teams zorgt de nieuwe V.C.-microfoon voor betere communicatie door achtergrondgeluid te verminderen.

Sony Xperia 5 III

Gamers kunnen hun gameplay ook opnemen dankzij opnames in een hoge beeldsnelheid tot 120 fps. Wat ze ook spelen, R.T. Record (Rewind time record) neemt automatisch 30 seconden aan gamebeelden op. Gamers kunnen dus eenvoudig terugspoelen en belangrijke momenten in de game vastleggen en online delen met vrienden en medespelers. 

De Xperia 5 III is ook geschikt voor filmmakers. Hij biedt 5x slow motion en afspelen op 24fps. Tevens zijn opnames in een 21:9 beeldverhouding bij 24/25/30/60 fps en slow motion in een 4K HDR 120 fps mogelijk.

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III - kopen

De Sony Xperia 5 III is in een zwarte en groene kleur verkrijgbaar voor 999 euro. 

Meer over Sony:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk