Samsung Galaxy S21 Ultra

Review

Samsung Galaxy S21 Ultra - specificaties

Samsung introduceert met de Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G en Galaxy S21 Ultra 5G zijn nieuwste vlaggenschipmodellen en wil met het drietal mensen bedienen die alleen genoegen nemen met het beste van het beste. Daarmee doelt het bedrijf op een opvallend ontwerp, zeer goede cameraprestaties, een mooi scherm en een superkrachtige processor. 

De Galaxy S21 Ultra 5G is wederom het neusje van de zalm en beschikt over een glazen behuizing met een metalen frame, een 6,8 inch scherm en een 5.000 mAh-accu. Voor het eerst in de geschiedenis rust Samsung een Galaxy S-telefoon ook uit met S Pen-ondersteuning.

Samsung heeft de adviesprijzen van de Galaxy S21-serie ook weten te verlagen met prijzen variërend van 50 euro voor de Galaxy S21 met 128 GB tot 120 euro voor de Galaxy S21 Ultra met 512 GB.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Veelzijdige camera's

De Galaxy S21 Ultra gaat op cameragebied een flink aantal stappen verder. Deze telefoon heeft een 108 MP groothoekcamera en twee 10 MP telecamera's. De S21 Ultra is tevens de eerste Galaxy-smartphone die opnames maakt met 60fps in 4K-kwaliteit met alle lenzen. De Galaxy S21 Ultra 5G is verder voorzien van 100x Space Zoom dankzij Samsungs allereerste Dual telelenssysteem. 100x Space Zoom bestaat uit 3x optische zoom en 10x optische zoom en daarna Super Resolution Zoom.

De camera's hebben van Samsung nog meer mogelijkheden gekregen die we hieronder voor je op een rij hebben gezet:

  • 8K Video Snap: Selecteer beelden uit je 8K-video-opnamen, in hoge resolutie (33 MP). Zo leg je alle live-actie vast en maak je daarnaast superscherpe foto's.
  • Super Steady: Hoe snel je ook gaat en hoe zeer je misschien ook schokt, dankzij deze functie zijn je opnames altijd stabiel met een verbeterde 60fps.
  • Director View: Zet de camera’s aan de voor- en achterkant tegelijkertijd aan om alles vast te leggen. En/of switch tussen de verschillende lenzen.
  • Live Thumbnails: Voor een preview, om de hoek te wijzigen, of om in of uit te zoomen.
  • Multiple mic recording: In combinatie met de Galaxy Buds Pro leg je tijdens de opnames omgevingsgeluiden en je stem vast. Zet de Galaxy S21 5G in Pro Video Mode op een driepoot en gebruik de Galaxy Buds Pro om je stem en andere geluiden op te nemen.
  • Single Take: Dankzij AI leg je tot 14 stilstaande en bewegende beelden met één klik vast. Met Highlight Video en Dynamic Slow-Mo zet je de hoogtepunten extra in de spotlights.

De Galaxy S21 Ultra krijgt tevens een verbeterde Bright Night-sensor en Night Mode voor betere foto's bij weinig licht.

Samsung Galaxy S21 Ultra

S Pen en Wifi 6e

De Samsung Galaxy S21 Ultra is de eerste Galaxy-telefoon die werkt met een S Pen, de stylus die we kennen van de Note-serie.  Met deze stylus, die gebaseerd is op de technologie van Wacom, kun je onder andere schetsen of aantekeningen maken, foto’s bewerken en documenten ondertekenen. Deze stylus is los verkrijgbaar in een speciale case. Je kan ook een bestaande S-Pen van een Galaxy Note of Galaxy Tab gebruiken. 

De Galaxy S21 Ultra heeft tevens wifi 6e-ondersteuning. Wifi 6e voegt naast 2,4 en 5 GHz een nieuwe frequentie toe op 6 GHz, waarmee hogere internetsnelheden haalbaar zijn.

SmartThings en Android Auto

Samsung introduceert met alle drie de S21-telefoons Android Auto-integratie voor SmartThings. Hiermee schakel je de Galaxy S21-telefoons in om je slimme apparaten thuis vanuit je auto te bedienen. Zo kun je de temperatuur van je thermostaat alvast verhogen als je nog onderweg bent naar huis.  Zo kun je alvast de garagedeuren openen en de lampen op de oprit inschakelen als je bijna thuis bent.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Ultra-wideband voor de S21 Plus en S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra hebben net als de Note 20 Ultra Ultra Wide Band-ondersteuning. Met deze techniek kun je bijvoorbeeld je smartphone gebruiken om compatible autodeuren te openen zonder je sleutels tevoorschijn te halen.  

Samsung Knox Vault en Private share

De Galaxy S21-serie is beveiligd met het welbekende Samsung Knox Vault. Dat is Samsungs eigen beveiligingsplatform op chipsetniveau. Met de toevoeging van fraudebestendig beveiligd geheugen aan de beveiligde processor, maakt Samsung Knox Vault de Galaxy S21 volgens Samsung tot een soort Fort Knox – niemand komt erin zonder dat jij dat wilt.

De Galaxy S21 5G introduceert ook een andere tool om je privacy te beschermen. Zo kun je de locatie metagegevens van je foto’s verwijderen voordat je ze deelt. Met de nieuwe functie Private Share bepaal jij wie toegang krijgt tot de content die je verzendt, en hoe lang die beschikbaar blijft.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Speciale uitvoeringen

Samsung heeft voor de S21 Plus drie kleuren in de aanbieding.  Daarnaast komen er ook nog exclusieve kleurvarianten in de Samsung e-store beschikbaar.  

  • Samsung Galaxy S21 Ultra - Phantom Silver en Phantom Black   

Exclusief via de Samsung e-store:

  • Samsung Galaxy S21 Ultra - Phantom Titanium, Phantom Navy en Phantom Brown  

Samsung Galaxy S21 Ultra - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S21  ligt op 29 januari in de winkels en kun je meteen pre-orderen.

Plaats je een Galaxy S20 pre-order, dan krijg je het toestel op de releasedatum meteen in huis. Dat is dus 29 januari. Daarnaast krijg je bij je pre-order een setje Galaxy Buds-oordopjes en een Galaxy SmartTag.

Samsung Galaxy S21 Ultra

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk