Samsung Galaxy S21 FE

Review

Samsung Galaxy S21 FE - specificaties

De Samsung Galaxy S21 FE is een telefoon uit de high-end Galaxy S21-serie, en beschikt over sterke specificaties voor een lagere prijs.

Herkenbaar design

De Samsung Galaxy S21 FE maakt overduidelijk onderdeel uit van de Galaxy S21-serie waar de Samsung Galaxy S21, de Samsung Galaxy S21 Plus en de Samsung Galaxy S21 Ultra ook deel van uitmaken. We zien wederom het camera-eiland dat naadloos geïntegreerd is in de behuizing. Die behuizing is gemaakt van kunststof met een metalen frame en beschikbaar in de kleuren Groen, Lavendel, Wit en Grafiet. Alle kleuren zijn afgewerkt met een matte finish.

Samsung Galaxy S21 FE

Aan de voorzijde van de Galaxy S21 FE zit een 6,4 inch fullHD+ AMOLED-scherm. Dit scherm heeft een 120 Hz verversingssnelheid en een touch sampling rate van 240 Hz, waardoor de telefoon uitermate geschikt voor gamers. In het scherm zit tevens een inkeping voor de 32 MP selfiecamera en een vingerafdrukscanner.

Krachtige prestaties

De Galaxy S21 FE krijgt een vlaggenschip-chipset, de krachtige Snapdragon 888. Verder is er een 4.500 mAh-accu in de telefoon te vinden die een dag moet meegaan op één lading. Zit je zonder? Dan laat je de accu binnen een half uur al voor de helft op, dankzij 25W snelladen. Let wel, de 25W Super Fast Charger is los verkrijgbaar.

Camera's

Samsung heeft weinig aan de camera's gesleuteld, want deze komen vrijwel overeen met de Galaxy S20 FE van vorig jaar. Er is een 12 MP hoofdcamera met dual pixel autofocus, OIS en een f/1.8 diafragma. De telefoon beschikt ook over een 12 MP ultragroothoekcamera f/2.2 en een 8 MP telelens met 3x zoom, autofocus, OIS, en een f/2.4 diafragma. Selfies maak je met de 32 MP-camera. Samsung heeft nog wat handige functies voor de camera toegevoegd, zoals Dual Recording. Met deze functie leg je vast wat zich voor én achter je afspeelt. Je start de opname en de camera schiet met beide camera’s tegelijkertijd beelden.

Nieuwste software

De Samsung Galaxy S21 FE draait op One UI 4, dat is gebaseerd op Android 12. Met One UI 4 beschik je over de recentste Androidversie en softwareschil van Samsung. Zo krijgt de software een nieuw design waarbij de kleuren van de interface zoals de pictogrammen en notificaties worden aangepast op de wallpaper die je hebt ingesteld. Samsung heeft de widgets ook opnieuw ontworpen en cameraverbeteringen toegevoegd. Nieuw in Android 12 is het Privacy Dashboard en die is ook op de S21 FE te vinden. Via dit Privacy Dashboard kun je in een oogopslag zien wanneer bepaalde onderdelen van je telefoon zijn gebruikt, zoals de microfoon, de camera of je locatie. Op deze manier weet je meteen welke apps hier gebruik van maken en je kan deze machtigingen via het dashboard ook meteen weer intrekken.  

Samsung Galaxy S21 FE

Nieuw kleurensysteem in One UI 4

Samsung Galaxy S21 FE - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S21 FE is beschikbaar in de kleuren Groen, Lavendel, Wit en Grafiet. De Galaxy S21 FE koop je vanaf 749 euro.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE

De Samsung Galaxy S21 FE maakt deel uit van de Galaxy S21-serie, en komt met sterke specificaties voor een lager prijskaartje. De telefoon heeft een 6,4 inch fullHD+ AMOLED-scherm met een 120 Hz verversingssnelheid en is de eerste Samsung die standaard met het nieuwe Android 12 wordt geleverd.

Vanaf € 749

Winkelen op:

Populairste berichten over de Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk