Samsung Galaxy S20 FE (4G)

Review

Samsung Galaxy S20 FE

Daar is hij dan in een brede waaier aan kleuren: de Samsung Galaxy S20 FE, ofwel de 'Fan Editon'. Het gaat om een spirituele opvolger van Samsungs S10 Lite van vorig jaar, ofwel een voordeligere variant van de S20-reeks. Toch zijn er verschillende modellen van deze S20 FE-telefoon met zowel 4G als 5G, en daarbij variëren ook de prijzen. We leggen het uit.

Als eerste heb je het scherm van deze S20 FE. Samsung gebruikt een 6,5 inch Full HD Super AMOLED-paneel en dat is een groter scherm vergeleken met het 6,2 inch paneel van de S20 of wat kleiner dan het 6,7 inch scherm van de S20 Plus. Het scherm heeft ook een lagere resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels. In het scherm zit een kleiner inkeping in het midden en onder het paneel zit een optische vingerafdrukscanner. Samsung gebruikt verder een afwerking van Frosted Glass ofwel een speciale plastic afwerking en de telefoon is IP68-water- en stofbestendig. De telefoon heeft ook een 3,5 mm audiojack.

Prestaties en accu

Als we naar de motor van deze telefoon kijken dan stuiten we voor het eerst op de twee verschillende modellen. Samsung gebruikt zijn eigen Exynos 990 in de 4G-versie, maar voor het 5G-model is er de Snapdragon 865-chipset van Qualcomm. Zowel de 4G- als 5G-variant hebben verschillende modellen van opslag en RAM. Ze komen met 6 GB RAM en 128 GB opslag, of 8 GB RAM en 256 GB opslag.

Verder is er nog de accu die een 4.500 mAh capaciteit heeft, dat is hetzelfde als bij de grotere Galaxy S20 Plus-telefoon. Opladen kan met de meegeleverde 15 watt oplader, maar de S20 FE ondersteunt ook de krachtigere 25 watt snellader van Samsung. De S20 FE komt met Android 10 en de One UI 2.5-softwareschil van Samsung. De telefoon zal ook minstens drie jaar lang op versie- en beveiligingsupdates kunnen rekenen.

Camera

Dat brengt ons bij de camera's en Samsung gebruikt achterop drie sensors. De basis is opnieuw een 12 MP camera met een f/1.8-diafragma en eenzelfde sensorgrootte van 1/1,72 inch. Die hoofdcamera maakt ook gebruik van optische beeldstabilisatie en de telefoon kan filmen in 8K. De S20 FE heeft wel een iets kleinere 12 MP sensor voor de groothoekcamera, en het gaat om een 1/3,06 inch sensor ten opzichte van 1/2,55 inch bij de S20 en de Plus-versie.

De derde sensor is een 8 MP telecamera, en deze telefoon krijgt dus niet Samsungs 64 MP telecamera. Toch is de sensor goed voor 3x optische zoom en 30x digitale zoom ofwel 'Space Zoom'. Vooraan brengt Samsung voor zijn Fan Edition een nieuwe selfiecamera: een 32 MP exemplaar. Het gaat om een sensor die niet alleen meer megapixels heeft, maar ook groter is met zijn 1/2,8 inch-formaat ten opzichte van 1/3,24 inch bij de S20 (Plus).

Samen met de S20 FE maken ook een reeks bekende camerafuncties hun terugkeer zoals de nachtmodus en Single Take. Die laatste laat je in weinig tijd een reeks foto's en filmpjes maken en je kan dan als gebruiker zelf de beste beelden bewaren.

Samsung Galaxy S20 FE - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S20 FE komt in een model met 4G en één die ook 5G ondersteunt, en beide zijn ze beschikbaar in een versie met 6 GB/128 GB of 8 GB/ 256 GB. De kleuren van beide telefoons verschillen ook.

Je kan hieronder de verschillende prijzen en kleurenopties bekijken.

Samsung Galaxy S20 FE 4G - prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy S20 FE 4G is in verschillende kleuren beschikbaar: Cloud Navy, Cloud Mint, Cloud Lavender, Cloud Red, Cloud Orange en Cloud White.

Bovenstaande modellen zijn onder andere te koop bij MediaMarktCoolBlueBol.comT-MobileMobiel.nl

Samsung Galaxy S20 FE 4G

Samsung Galaxy S20 FE 4G

De Samsung Galaxy S20 FE, ofwel de 'Fan Editon', is een voordeligere variant van de S20-reeks. Deze populaire telefoon heeft een 6,5 inch Full HD Super AMOLED-scherm, vier camera's, en is IP68-water- en stofbestendig.

€ 479

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk