Google Pixel 7

Review

Google Pixel 7 specificaties

De Google Pixel 7 en de Google Pixel 7 Pro zijn de twee nieuwe high-end-toestellen van Google. Qua design geeft Google de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro dezelfde designtaal mee als hun voorgangers. Zo krijgen de Pixel 7-toestellen ook een groot horizontaal camera-eiland. Toch is het design wel op een aantal vlakken veranderd.

De Pixel 7-toestellen hebben elk apart één kleur op de achterkant, en bij de Pixel 6-serie hadden de smartphones nog twee kleurtinten. De tweede kleurtint van de Pixel 7-telefoons zit verwerkt in het camera-eiland. De Pixel 6-serie had een camera-eiland dat geheel zwart was, bij de Pixel 7-serie kleurt deze mee met de zijkanten van de telefoon. Het camera-eiland is verder een stukje dunner en voor een groot gedeelte nu gemaakt van aluminium in plaats van glas. De camera's zijn in een pilvorm in dit eiland verwerkt. 

Google Pixel 7

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro krijgen van Google dus hetzelfde design mee, al zijn er wel een aantal verschillen. Zo heeft de Pixel 7 Pro een achterzijde die wordt beschermd door Gorilla Glass Victus, de 'gewone' Pixel 7 heeft een achterzijde met Gorilla Glass 6. De Pixel 7 Pro zal dus iets beter beschermd zijn tegen valschade, de Pixel 7 is beter beschermd tegen krassen. Hoe dit precies werkt, kun je hier meer over lezen. 

De Pixel 7 Pro heeft verder een groter 6,7 inch beeldscherm en de Pixel 7 heeft een kleiner 6,3 inch paneel. De Pixel 7 Pro krijgt daarnaast een 120Hz LTPO scherm terwijl de gewone Pixel 7 heeft een verversingssnelheid heeft van 90 Hz. De schermen van de Pixel 7-serie zijn 25 procent helderder dan die van de Pixel 6-serie. 

Google Tensor G2

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro worden aangedreven door de tweede generatie Google Tensor-chip. Deze chip is op een 4mm bakproces gebakken, dit in tegenstelling tot het 5 nm bakproces van de eerste Tensor-chip. De tweede generatie zal dus een stuk efficiënter met zijn energie om moeten gaan. Google beloofd daarbij verbeteringen in rekenkracht, prestaties en kunstmatige intelligentie. Het is volgens de snelste processor van Google ooit en maar liefst 60 procent efficiënter. 

Beveiliging en VPN

De 2th Gen Tensor-chipset zorgt verder voor een nog betere beveiliging. Zo worden de Pixel 7 en 7 (Pro) de eerste telefoons die met een ingebouwde VPN gaan komen. Hiermee is er een verbeterde beveiliging tussen je smartphone en het internet. 

Google Pixel 7

Verbeterde camera's

Door de nieuwe Tensor-chip zou de beeldverwerking van de nieuwe Pixel 7-serie dus nog beter moeten zijn dan die van de Pixel 6-serie. Dit is fijn, want qua hardware zetten de Pixel 7-telefoons bijna geen enkele sprong  voorwaarts ten opzichte van hun voorgangers. Met name de digitale zoom moet volgens Google nu echter flink verbeterd zijn. Software moet de pixels namelijk opnieuw indelen en hierdoor moeten de foto's minder pixelachtig worden.

Camerasoftware

De Pixel 7-serie zal weer de beschikking krijgen over de Magic Eraser, hiermee kun je storende objecten uit je foto verwijderen. Ook zullen de Pixel 7-telefoons er weer voor kunnen zorgen dat je onscherpe gezichten van mensen scherp kunt maken. De 'double tap to open Snapchat' zal ook nog op de Pixel 7-smartphones aanwezig zijn. De Tensor-chipset van de telefoons weet verder wazige foto's weer scherp te krijgen. Hiervoor voegt de telefoon foto's van de hoofdcamera en de groothoeklens samen. Dit zelfs achteraf, Google noemt dit 'Foto Unblur'. 

Gerelateerde artikelen

Nieuw is ook een toegankelijkheidsfunctie genaamd Guided Frame. Die helpt mensen met een visuele beperking om betere foto's te maken. Google vertelt je luidop met spraak of je de camera meer naar links, rechts, boven of onder moet houden wanneer je een andere persoon fotografeert. En als je de timerfunctie gebruikt om een foto te nemen, dan telt hij luidop af.

Android 13 en vijf jaar updates

De nieuwe Pixels draaien op Android 13 en krijgen drie Android-upgrades en vijf jaar lang software-updates. Dit betekent dat de Pixel 7 (Pro) tot en met Android 16 mee zal krijgen en beveiligingsupdates zal ontvangen tot en met 2027. 

Gerelateerde artikelen

Google Pixel 7 kopen

De Pixel 7 is verkrijgbaar vanaf 649 euro.

Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen

Google Pixel 7 kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 649 euro

Winkelen op:

De populairste artikelen over de Pixel 7

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk