De Nothing Phone (2) heeft led-verlichting op de achterkant, net als de Phone (1). De Phone (2) heeft echter elf led-strips, zijn voorganger vijf. Hierdoor heeft Nothing meer functies aan de verlichting – of Glyph Interface – kunnen geven. In dit artikel sommen we alle functies voor je op.
1. Beltonen en meldingsgeluiden
De Phone (2) beschikt, net als de Phone (1), over meerder voorgeïnstalleerde beltonen en meldingsgeluiden. Elke Nothing-ringtone heeft daarbij weer een eigen Glyph-patroon, de led-verlichting beweegt dus mee op de ringtone. Nieuw is het feit dat je nu verschillende ringtones aan specifieke contacten kunt koppelen. Hierdoor kun je dus aan het geluid, en/of aan de verlichting op de achterkant zien wie er belt. In de video hieronder kun je de nieuwe ringtones van de Phone (2) aanschouwen.
2. Componist
Met de functie Componist kun je je eigen Glyph-ringtone maken, en die kan samenwerken met de verlichting op de achterkant. Je kunt vijf verschillende secties aan de achterkant aansturen en hier een geluid aan koppelen. Nothing geeft je hiervoor vijf thema’s om uit te kiezen genaamd: Modem, Bug, 606, Brrr en Dan. Dit is leuk gedaan, het is wel jammer dat je thema’s niet met elkaar kunt combineren. De functionaliteiten blijven hierdoor redelijk beperkt. Hoe het verder precies werkt zie je in de video hierboven.
3. Glyph Timer
Met de Glyph Timer kun je de verlichting op de achterkant als timer laten functioneren. Hiervoor gebruikt de telefoon één led-strip op de achterkant. Naarmate de tijd afloopt, zal de verlichting ook aflopen en dus steeds kleiner worden. Als de tijd erop zit, gaat de verlichting knipperen. Je kunt de timer instellen tot aan één uur.
4. Volume-indicator
Met de Volume-indicator kun je het volumeniveau van je telefoon zien op de achterkant van de Phone (2). Als je het volume harder of zachter zet, dan zal de led-verlichting van één led-strip meebewegen.
5. Flip to Glyph
Met de functie Flip to Glyph gaat de stille modus van je telefoon automatisch aan als je deze met het scherm neerlegt. Je ontvangt dan nog wel meldingen, maar er zal geen geluid afgespeeld worden. Wel zal de verlichting gaan knipperen, zodat je toch weet dat je meldingen ontvangt.
6. Oplaadmeter en Google Assistent
Tenslotte kan de verlichting de voortgang van het opladen laten zien. Hoe meer je telefoon is opgeladen, des te ‘voller’ de led-strip raakt. Daarbij kan de verlichting feedback geven als de Google Assistent wordt geactiveerd.
Wat vind jij van de verlichting?
In mijn review noemde ik de verlichting op de Phone (1) al eerder een gimmick. Eén die je een keer aan je vrienden laat zien en daarna waarschijnlijk bijna nooit meer gaat gebruiken. Wel vond en vind ik het mooi uitgevoerd en het zit daarbij niet in de weg, je hoeft het immers niet te gebruiken. Echter, je moet de telefoon wel met het scherm op tafel leggen om veel functies te gebruiken.
De verlichting op de Phone (2) biedt meer functionaliteiten en laat de creatieveling onder ons iets meer vrij om zelf met de verlichting te spelen. Ook moet het straks kunnen gaan samenwerken met apps van derden. Hierover lees je later meer in de review van de Phone (2).
Wat vind jij van de verlichting op de Phone (2)? Laat het weten in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik vind het helemaal nothing , ik hou het nog even lekker bij mijn Pixel 4A. En de volgende wordt de 7A??
Pixel 7a is een fijne telefoon.
Leuk onderscheid maar er gaat gewoon een hoesje om.
Totaal overbodig voor mij.
Sterker nog, ze hebben oude OnePlus developers aangenomen die aan OxygenOS hebben gewerkt.
Review kan zomaar eens snel online komen; )
Er zijn hoesjes met Glyphs interface… Geen issue ( .En ik ben niet eens fan van hoesjes) .. Dus!
????
Ben wel benieuwd naar de review en of ze met de software richting OnePlus gaan. Zou mooi zijn.
Noooooo, lelijk altijd die hoesjes: (
Heel leuk bedacht door de ontwerpers en nog handig ook. Nothing onderscheidt zich hiermee ten opzichte van de concurrenten.